Когато войната настъпва в Украйна през февруари, реакцията на украинския

...
Когато войната настъпва в Украйна през февруари, реакцията на украинския
Коментари Харесай

Украински главен готвач приготвя безплатни ястия за бежанците

Когато войната настава в Украйна през февруари, реакцията на украинския основен готвач Евгений Клопотенко не е да се въоръжи, а да вземе в ръце черпака.

Той отваря ресторант доскоро повече от седмица в Лвов, като предлага безвъзмездни ястия на всеки, който изиска меню №2.

„ Силата ми не е в боравенето с оръжия, само че знам, че мога да бъда потребен с ножа в кухнята “, споделя Клопотенко, който е прочут в цялата си страна. " Моята цел и задача в живота е да предлагам вкусна храна на хората. "  

Клопотенко е победител в украинския Master Chef и е неприкрит кулинар в страната с. Главният готвач стана известен в медиите преди няколко години, когато води акция за приемането на украинската чорба борш в листата на ЮНЕСКО за международно завещание. Руското държавно управление обаче тогава дефинира борша като „ едно от най-известните и обичани съветски ястия и знак на обичайна кухня “ в формалния си профил в Туитър и се породи кулинарен спор сред двете страни.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

С днешна дата финансирането на новия ресторант идва от личния джоб на Клопотенко, както и от дарения на клиенти, които се хранят от друго меню.

Клопотенко споделя пред „ Ройтерс “, че по-голямата част от тези, които идват за безплатните ястия, са избягали от домовете си в други елементи на Украйна и се насочат към Полша.

Олена Северинова, която е принудена да напусне дома си в Донецк заради бомбардировки, е постоянен клиент на заведението, откогато идва в Лвов.

„ Бях принудена да се преселя поради войната “, споделя 73-годишната жена през насълзен. „ Благодаря на всички за това, че избавиха живота ни... Тук ни нахраниха гратис. “
Италианският пекар, който прави самун за бежанците от Украйна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР