Когато си купите съдомиялна машина, освен всичко друго, от което

...
Когато си купите съдомиялна машина, освен всичко друго, от което
Коментари Харесай

Защо се слага сол в съдомиялната

Когато си купите съдомиялна машина, с изключение на всичко друго, от което се нуждаете, е значимо да се грижите добре и вярно за всяка една част от миялната машина, с цел да я имате по-дълго време. Едно от нещата, от които се нуждае вашата съдомиялна за спомагателна грижа е специфичната сол за съдомиялни машини.

Защо се поставя сол в съдомиялната

Преди да отговорим на този въпрос, би трябвало наложително да кажем, че солта за съдомиялни машини не е елементарна готварска сол. Не би трябвало да употребявате и морска сол, тъй като в нея има несъответствуващи съставки.

Солта за съдомиялни е специфична регенерирана сол, която се почиства от някои примеси и към нея се прибавят натриев цитрат, ароматизатори и др.

Този тип сол, поради съдържащите се в нея съставки, омекотява твърдостта на водата и точно заради тази причина се слага в съдомиялните машини.

Също по този начин пречи по машината да се образува котлен камък и изтъргва отлаганията по съдовете. Вече знаете отговора на въпроса: за какво се поставя сол в съдомиялната машина.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР