Когато избират чистокръвно куче, потенциалните собственици често не вземат предвид

...
Когато избират чистокръвно куче, потенциалните собственици често не вземат предвид
Коментари Харесай

Кинолог посочи две породи кучета, които най-често разочароват стопаните

Когато избират чистокръвно куче, евентуалните притежатели постоянно не вземат поради природата на животното и неговите инстинкти. Ето за какво, когато животното стартира да се държи друго от предстоящото от притежателите, те са възмутени и подготвени да изпратят домашния любим в подслон или даже на улицата. 

Според развъдчика на кучета Уил Атертън от Обединеното кралство кокер шпаньолите и кане корсо най-често не оправдават очакванията на притежателите, тъй като хората не схващат, че тези породи изискват интензивност. Специалист по кучешко поведение говори за това във вирусен клип на TikTok.

" Като експерт по кучешко държание, аз работя с животни, когато нещо се обърка. Поради това виждам, че едни и същи породи се появяват още веднъж и още веднъж, показвайки едни и същи типове отрицателно държание ", изясни той.

Уил споделя, че кокер шпаньолите са доста палави кучета и притежателите постоянно не знаят какво да вършат с тях в къща или апартамент:

„ Те водят това куче, отгледано за работа и работа на полето по през целия ден, и чакат то да бъде домакински любим, куче от Instagram. Поради това те реагират, лаят, подготвени са да защитят храната и територията си и също имат ужасна памет ".

Италианският мастиф или кане корсо е доста известна порода кучета, само че много проблематична.

„ Отново хората ги купуват по неверна причина без нужното време, отдаденост или опит, което води до това да си завоюват неприятна известност на нападателно реагиращи кучета “, сподели Атертън, добавяйки, че породата е обичаната му на планетата.
 Кане Корсо Кане корсо или италиански мастиф Снимка: Getty
Наскоро откриватели от университета в Хелзинки във Финландия заключиха, че най-интелигентната порода кучета не е бордър коли, както се смяташе дълго време, а белгийската овчарка малиноа. Повече от 1000 кучета от 13 разнообразни породи са били подложени на непоколебим тест за просветеност в изследването, като лабрадорът е на девето място, а голдън ретривърът е финален.

Авторът на проучването доктор Катриина Тиира сподели, че една порода се откроява от останалите по време на тестването.

„ Белгийската овчарка Малиноа се оправи чудесно с доста когнитивни задания, като сподели доста положителни резултати в множеството проби “, сподели тя.
 малиноа Малиноа, белгийската овчарка, е най-умното куче в света. Снимка: Getty Images
Белгийските малиноа са съвършени като кучета търсачи, пазачи и полицейски кучета. Те познават добре хората, имат отлична памет и могат да се образоват по-добре от другите породи.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР