Когато Invesco купи най-голямата част от $620 милиона от очевидно

...
Когато Invesco купи най-голямата част от $620 милиона от очевидно
Коментари Харесай

Големите мениджъри на активи възприемат тактика на „лешояд“ в борби за затруднени дългове

Когато Invesco купи най-голямата част от $620 милиона от явно нискорискови заеми, издадени от производителя на части за отоплителни уреди и климатици Robertshaw през 2018 година, изглеждаше тъкмо като доста други вложения, които американският управител на активи е правил преди.

Като обичаен всеобщ вложител, Invesco търсеше дълг, който е евентуално да бъде изплатен напълно или „ номинално “ на падежа, като в същото време дава атрактивен ваучър – за разлика от по-агресивните вложители „ лешояди “ които нормално купуват задължения на ниски цени с желанието да се включат в комплицирани правни борби.

Но шест години по-късно Invesco към този момент е централният състезател в една от най-грозните борби за задължения в неотдавнашна памет, която към този момент включва в четири разнообразни каузи в Тексас и Ню Йорк.

В една тъжба, подадена взаимно от притежателя на частния капитал на Robertshaw One Rock и кредитори, някогашни съдружници с Invesco, мениджърът на активи е упрекнат в опит да „ принуди Робъртшоу да по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР