Когато говорим за търговските вериги, сякаш автоматично поставяме на първо

...
Когато говорим за търговските вериги, сякаш автоматично поставяме на първо
Коментари Харесай

Мезето си е чист снакс: Как да се ориентираме сред собствените марки на Lidl

Когато приказваме за комерсиалните вериги, като че ли автоматизирано слагаме преди всичко тематиката за промоциите и цените. По-важната страна остава леко в сянка, а тя е качеството. Политикът-гастроном Брия-Саварен декларира решително „ Кажи ми какво ядеш и ще ти кажа какъв си “, по тази причина ние избираме да сортираме осведомено какво слагаме на трапезата.

Само през 2022 година Lidl е отличен с общо 57 медала за качество в разнообразни категории от Quality meDAL, съгласно изследвания, извършени от интернационалната асоциация за узаконяване ICERTIAS. Това са може би най-престижните интернационалните награди, които съумяват да отличат качеството на продуктите. Интересна е и дефиницията, която се дава за качество - “чувството за високо качество се появява, когато усещането надвиши очакванията; до момента в който чувството за ниско качество поражда, когато усещането не дава отговор на упованията. ”, споделят от ICERTIAS, като оферират новаторска стратегия за узаконяване.

QUDAL е редуциране от QUality meDAL и е знак, който ще видите на опаковките.

Създадена в Швейцария през 2011 година, организацията ICERTIAS сега участва в над 40 страни на пет континента, а водещи международни медии - Bloomberg, CBS, NBC, Fox, The Wall Street Journal, постоянно цитират резултатите от пазарните ѝ изследвания.

Когато се мери качество на даден артикул, то се съпоставя с цяла категория. Сред отличените артикули на Lidl се открояват личните марки салами на веригата. И тук, когато става дума за високо качество, има някои неща, които са невидими за очите, от време на време даже подлъгващи и усета на човек, само че безусловно ясни, за всички, които се занимават с произвеждане - да са артикули без консерванти, овкусители и без механично отделено месо.

 Мезе и вино от Лидъл

В последните години надписът „ Без механично отделено месо “ се трансформира в поръчител за качеството, макар че малко хора знаят какво е МОМ. След транжирането на скелета на животното, по костите остават меса и жилки, които могат да бъдат употребявани за храна. Под налягане тези меса и жили се отделят от същинската кост. Това налягане обаче е толкоз високо, че унищожава структурата на месото, а в състава му в този случай влизат доста жили и костни стени. Съществува европейска възбрана за произвеждане на МОМ от наедрял и малък рогат добитък, по тази причина МОМ се отнася единствено за пилешко и свинско месо. Това е и повода кренвиршите и най-бюджетните колбаси у нас да са единствено пилешки и свински.

Веригата има максимален дял лични марки в портфолиото си, което дава опция на компанията да взе участие директно и да управлява целия цикъл на произвеждане и доставка - от избора на първични материали до слагането на продуктите на щандовете. Тоест - да знаят какво има в продукта, който продават, и да слагат лични стандарти, които да са по-високи от минималните пазарни условия.

Baroni, Pikok, Dulano и " Родна стряха " са четирите лични марки на Lidl, от които можете да купите доста приятни “мезета ”, както известно им споделяме у нас. Мезето си е чист снакс. Думата идва от турски и персийски и значи студена закуска. Често се добавя и с консумация на алкохолни питиета, по тази причина към фотосите, които направихме, добавихме и бутилка алено вино.

Как обаче да се ориентираме сред трите лични марки на веригата, отличени с орден за качество и какво знаем за тях?

Pikok/ “Пикок ” е марка, чиято цел е да предлага положително съответствие сред качество и цена.

Колбасите от серията са задгранични. Има от кренвирши и наденици до варено-пушени ребра и бирени пръчици. Марката предлага и няколко продукта, подобаващи за деца, а линията Pikok Pure е за артикули без консерванти и овкусители, с най-малко 90% месо.

 LIDL салами Dulano Pikok Лидл

Dulano е немската марка. Тя предлага създадени само в Германия специалитети от месо. От Lidl споделят, че това са най-високото им качество артикули, които нямат конкуренция в другите търговски вериги.

Преобладават нарязани салами, като емблематични са варените, сушените шунки и луканкови колбаси. Те са подобаващи за фанатиците на спорта и здравословното хранене, само че и за по-гурме хората, които избират най-хубаво в сегмента.

Dulano Selection e подмарка със същото високо качество, само че с генезис от други страни като Испания, Ирландия и Италия. При нея доминират нарязаните специалитети и това са най-високо позиционираните салами в Лидл България. Предимно италиански и испански сушени колбаси и шунки, които непосредствено можете да аранжирате върху дървена дъска и да поднесете на фамилията и приятелите си.

“Родна стряха ” е може би най-популярната марка на Lidl у нас. Типични български специалитети, част от които ХТСХ, с най-високо качество. Името на артикул, който е регистриран като ХТСХ, го пази от подправяне и корист.

 ЛИДЛ салами вино LIDL Pikok Dulano

Продуктите под марката „ Родна стряха ” се вършат единствено и само от български производители, като концепцията е да се съблюдават достоверните предписания и усети от предишното. В момента продуктите от серията са от 40 производителя, които обезпечават близо 120 оферти в непрекъснатия подбор на серията. Традиционни деликатеси като филе “Елена ”, горнооряховски суджук и стандартите “Стара Планина ” са същността на тази марка.

И макар че фокусът ни през днешния ден бяха сухите салами, тематиката за качеството е много по-широка. Друг забавен, значим и потребен подробност е, че всеки ден в Lidl се оферират над 130 типа плодове и зеленчуци и всички те са тествани за над 700 типа останки от пестициди. Става дума за проби отвън по този начин известната към този момент държавна лаборатория. Проверките, които компанията организира, са първо изискване, с цел да могат производителите да стигнат до рафтовете в магазина. Тестовете са доста по-стриктни, само че задават стандарт за марката Lidl и носят успокоение на потребителите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР