Когато ГЕРБ изрази позиция по конфликтна тема, веднага след това

...
Когато ГЕРБ изрази позиция по конфликтна тема, веднага след това
Коментари Харесай

Едностранчивият арбитър на „сглобката“

Когато ГЕРБ изрази позиция по конфликтна тематика, незабавно по-късно излиза и Пеевски, с цел да я повтори

Депутатът Делян Пеевски от няколко седмици се изявява като единствен представител на Движение за права и свободи по всички вероятни злободневни тематики, касаещи ръководството. На очи се набива обаче и нещо друго – той прави нарочните си изказвания пред репортерите в Народното събрание нормално малко откакто ГЕРБ създадат това. Когато има конфликтни обстановки в „ сглобката “ сред ГЕРБ и ПП-ДБ, Движение за права и свободи всекидневно взима страната на партията на Бойко Борисов.

Миналата седмица, да вземем за пример, Борисов съобщи, че промяната в спецслужбите следва да се отсрочи за след войната и че не поддържа сливането на военното и цивилното разузнавания. Малко по-късно излезе и Пеевски и повтори същата теза.

Тази седмица водачът на ГЕРБ се разгласи срещу концепцията на финансовия министър Асен Василев за 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите – новият представител на Движение за права и свободи незабавно побърза да се съгласи с него. Бойко Борисов отдръпна поддръжката си за промяната на националния празник през Конституцията - Делян Пеевски взе завоя в същата посока.

От ГЕРБ се оповестиха и срещу концепцията на Асен Василев за хонорари за подателите на ефикасни сигнали за укрити налози – Движение за права и свободи се съгласиха неотложно и по тази тематика.

Вчера се появи още един спор в „ сглобката “. С ексклузивен брифинг ГЕРБ нападнаха „ Продължаваме промяната “ и държавното управление, че разпределят по непрогледен метод средства за вложения в Маришкия басейн по Плана за възобновяване и резистентност. Няколко часа по-късно министър председателят Николай Денков изнесе данни, с цел да потвърди, че това не е правилно.

И тук Движение за права и свободи реши да вземе отношение като самобитен съдия на „ сглобката “.

След като през днешния ден Бойко Борисов разяснява тематиката пред парламентарните кореспонденти, минути по-късно думата изиска още веднъж Делян Пеевски, който повтори тезата на водача на ГЕРБ.

„ Разговаряхме с ГЕРБ тази заран. Разговаряхме и с премиера “ , сподели Пеевски и отсече: „ Ще предложим през днешния ден дружно с ГЕРБ основаване на комисия за надзор на еврофондовете, с цел да няма такива неволни неточности. Всичко ще минава през Народното събрание по тези тематики. “

Почти същото бе споделил и Борисов няколко минути преди този момент.

След въпрос на кореспондент на „ Флагман “ - инцидентно ли е, че позициите на Движение за права и свободи постоянно съответстват с тези на ГЕРБ , глобеният за корупция от Съединени американски щати и Великобритания Пеевски отговори: „ Не, Движение за права и свободи постоянно има лично мнение и в никакъв случай не съответствува. Ние беседваме. Ако някоя тематика е значима за България и има плюс за всички жители, ние я поддържаме. Благодаря ви! “

Колко пък да не съответствува...
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР