Кметският наместник на с. Върбово, във видинската община Чупрене е

...
Кметският наместник на с. Върбово, във видинската община Чупрене е
Коментари Харесай

Кметски наместник забранява на хората в селото си да умират


Кметският наместник на с. Върбово, във видинската община Чупрене е забранил на хората да умират. За селцето, което се обезлюдява, разказа Нова телевизия.

„ От както съм наместник единствено двама души съм изпратил и ненапълно се гордея с това, колкото по-малко, толкоз по-добре. Но станаха доста хора в напреднала възраст и ще намалеем още в околните години. Не ги позволяваме „ горе ”, да си стоят у дома “, безапелационен е Младен Георгиев, кметски наместник на село Върбово, Видинско.

Населението на страната ни изчезва и най-силно това се усеща във Видинско, където живеят малко под 76 хиляди души. Това е и най-малката област в България след резултатите от последното броене. 

В село Върбово къщите са доста повече от жителите. Там живеят толкова хора, колкото в един дребен блок в столицата или към 60 души. Средната им възраст е 70 години. Някога в селото живеели над 1500 души, учебното заведение било цялостно, имали даже и кино. „ До седми клас е имало деца. Моя набор сме били 19 деца в клас, а в този момент е запустяло и няма нищо “, споделя Борислав.

В област Видин има обитаемо място в което живее единствено с един гражданин. 90 от селата са под 200 души. А в цялата община Бойница, която е и най-малката живеят към 780 мъже и дами. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР