Кметовете на община Поморие - Иван Алексиев и на град

...
Кметовете на община Поморие - Иван Алексиев и на град
Коментари Харесай

Започна реконструкцията на важна улица в Ахелой

Кметовете на община Поморие - Иван Алексиев и на град Ахелой - Иван Георгиев, през днешния ден посетиха обекта

Осигуряване на естествени условия за сигурност на придвижването, възстановяване на отводняването и отделяне на паркоместа – това са част от главните цели, които ще бъдат реализирани посредством почналата през днешния ден реорганизация и рехабилитация на улица „ Искър “ в град Ахелой. В рамките на дейностите се планува възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката на улицата.

Съществуващият тъничък и амортизиран пласт асфалт е в неприятно положение – с дупки, пукнатини и слягания. Настилката е ограничена  двустранно с бетонови бордюри, които са преобладаващо счупени или с развалени ръбове. Всички те се нуждаят от замяна, като ремонтът ще обхване сектора до пресечката с улица „ Рила “. Проектното решение е създадено върху Плана за улична регулация на Община Поморие и в сходство с настоящите Нормативни документи – Наредба №РД-02-20-2 от 20.12.2017 година за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

Изпълнението на плана е обезпечено по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година със средства от Европейския съюз  85% и с национално финансиране 15%. Общата стойност е 283 151,94 без Данък добавена стойност.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на град Ахелой Иван Георгиев през днешния ден посетиха обекта. Те разговаряха с работещия екип и с част от живущите на улица „ Искър “. „ Хубаво е, че правата ще бъде актуализирана, тъй като това ни е лицето и пътят към морето, би трябвало да стане красиво. “, споделиха локалните хора. Очаква се всички действия по плана за „ Рехабилитация и реорганизация на улица „ Искър “ в  град Ахелой да приключат до края на месец юни.

Продължава работата и в градския парк, където със средства от общинския бюджет също ще бъдат обособени безвъзмездни паркоместа, площадно пространство, зелени площи, сцена, туристически информативен център и детски ъгъл, с обезпечено осветяване и видеонаблюдение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР