Кметът на София Йорданка Фандъкова информира с публикация в профила

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова информира с публикация в профила
Коментари Харесай

Доброто съществува! Пострадалите от пожара край Бухово ще...

Кметът на София Йорданка Фандъкова осведоми с обява в профила си във фейсбук, че останалите без дом след пожара в Бухово са настанени в общински жилища. Ето и цялата обява на Фандъкова в обществената мрежа:

„ Продължаваме с почистването на опожарения жилищен блок в Бухово. Утре стартира градивното проучване от наш екип, който ще изготви и плана за възобновяване на постройката. След това ще го подадем за финансиране.

Спешната ни задача в този момент е да осигурим средства за подготовката на всички деца за учебно заведение. Отделно е финансовата помощ за фамилиите.
Всички, които останаха без дом, към този момент са настанени в общински жилища. “

Апартаментът на Мария е измежду най-пострадалите. В деня на пожара едвам съумява да излезе от вкъщи си. Не съумява да вземе нищо със себе си, всичките и движимости изгарят.

„ Не можем да излезем, почнахме да викаме, детето вика и крещи внезапно се отвори вратата, единствено погледнахме, че е кметът, ни просто ни издърпа надолу, след това кръсникът ни ни смъкна до долу. Благодарение на тях сме живи, в случай че не щяхме да скачаме от 3-тия етаж, с цел да можем да оцелеем”, спомня си Мария Христова.

„ Където са най-обгорелите там не могат да влезнат, там ще почистим и в понеделник ще пристигна комисия, които да преценяват и вероятно да изготвят план за покриви”, заяви Красимир Димитров от "Аварийна помощи предварителна защита " към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Местната власт ще кандидатства за средства за възобновяване на покрива. След дейностите по разчистването, само на няколко фамилии от първите етажи ще бъде разрешено да обитават в домовете си. Причините за нещастието още се обясняват. За искащите да окажат финансова поддръжка на фамилиите в понеделник ще бъде разкрита и банкова сметка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР