Кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов направи първа копка

...
Кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов направи първа копка
Коментари Харесай

Първа копка на пречиствателна станция в Стрелча

Кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов направи първа копка за създаване на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „ Мечкерец “ в землището на град Стрелча.

Мащабният план „ Пречиствателна станция за отпадъчни води гр. Стрелча ” и „ Външен /довеждащ/ колектор до ПСОВ ” в гр. Стрелча ” на стойност 4 936 020,31 лева е финансиран от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда /ПУДООС/. Планираната дълготрайност на работа на строителната площадка е 176 календарни дни. Изпълнител на строително – монтажните действия е „ ПСОВ 22 ” ДЗЗД, гр. Гоце Делчев.

С построяването на новото оборудване ще се реализира механично и биологично филтриране на отпадъчните води на Стрелча и тяхното обеззаразяване. В процеса се включва обезводняване на утайката с планувано спешно изсушително поле. Системата ще действа посредством довеждащ канализационен колектор на всички отпадни води от града, чието трасе ще е ситуирано по десния бряг на река Стрелчанска Луда Яна и стигащо до ПСОВ в местността „ Мечкерец “.

„ Това е един извънредно значим план за Стрелча с оглед здравните опасности за жителите и гостите на града, запазване на околната среда и развиването на туризма като структуроопределящ бранш “, разяснява кметът инж. Георги Павлов след тържествената гала. „ С новото оборудване предвиждаме надеждно и устойчиво филтриране на отпадъчните води, посредством което Стрелча се подрежда измежду общините с необятен екологичен небосвод за развиване.

Проектът е и добър образец за чудесно взаимоотношение сред локална и държавна власт, чиито резултати са в интерес на жителите “, добави градоначалникът инж. Павлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР