Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и управителят на

...
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и управителят на
Коментари Харесай

Започна изпълнението на проекта за допълнително водоснабдяване на с. Катрище

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и шефът на „ Кюстендилска вода “ ЕООД Марио Нешев направиха алегорична първа копка на плана „ Допълнително водоснабдяване на с. Катрище, община Кюстендил “ с трасе от водохващане от с. Горна Гращица до каптажно водохващане „ Извево “.



„ Днес е прекрасен ден за село Катрище, поставихме началото на решаването на дълготраен проблем за селото “, с тези думи се обърна към присъстващите поданици Марио Нешев.

„ Така ще позволим селото да има обикновено водоснабдяване, по този метод изпълняваме уговорките, които сме поели към Асоциацията по ВиК, към популацията и към кмета на община Кюстендил. Надявам се жителите на село Катрище, знаейки предходното състояние, да се отнасят отговорно към използването на водата през идните горещи дни. Знаете, че водата е запас, който на моменти не го ценим и пестим, единствено когато го загубим тогава го оценяваме “, сподели още Нешев.

Кметът инж. Огнян Атанасов уточни, че още от първия ден, в който е встъпил в служба е подел завършването на плана, тъй като това е сериозен проблем, оставен без решение повече от 2 години.

„ С бързи темпове успяхме да извадим разрешението за градеж, което е към този момент в действие и може да стартира построяването на спомагателното трасе с дължина от 1 210 линейни метра, с което да осигурим водоснабдяването в село Катрище “, сподели инж. Атанасов.

Към момента е оповестена социална поръчка за правене на геоложко и хидроложко изследване за реорганизация на водовземното оборудване за питейни води за селата Катрище, Таваличево и Горна Гращица. В резултат казусът с водоподаването ще се реши трайно, тъй като все още и прилежащите села изпитват проблеми с водата.

„ Още един път признателен съм на управлението на „ Кюстендилска вода “, с които работим в добър синхрон. Инвестицията, която ще направи сдружението тук ще бъде извънредно потребна за жителите на Катрище. Доста хора се принудиха и не си употребяват къщите през летния сезон в селото “, съобщи още инж. Атанасов.

„ Вярвам, че сходно съдействие както с кмета на община Кюстендил, по този начин и с останалите кметове и сходен метод за взаимоотношение ще докара до позитивни резултати по решение на насъбрани с години проблеми в цялата област “, уточни още шефът на „ Кюстендилска вода “ ЕООД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР