Кметът на Гурково Кънчо Папазов отправи призив за мащабно почистване

...
Кметът на Гурково Кънчо Папазов отправи призив за мащабно почистване
Коментари Харесай

В Гурково се стягат за мащабно пролетно почистване

Кметът на Гурково Кънчо Папазов насочи апел за огромно разчистване на града и близките села, оповестяват от общината. Предвидено е акцията да се организира в интервала от 15 до 22 април.

Той моли своите съграждани да посрещнат Възкресение Христово с чисти улици и чиста околна среда. По думите му почистването няма да стане за един ден. Той обаче има вяра, че може да бъде реализирана трайна смяна.

Приносът на всеки е от извънредно значение . А и няма по-добър мотив за отбелязване на Деня на Земята - 22 април, с акция за по-чиста и здравословна околна среда, за запазване живота на планетата, означи Папазов.

В самодейността ще се включат институциите и компаниите в Гурково, както и доброволци. Градът е разграничен на 8 региона за почистване. Създадена е организация за събиране на едрогабаритни боклуци и движимости, за които е нужна връзка със Звеното по непорочност. Специализираните коли ще се грижат за своевременното сметоизвозване.

" Грижата за околната среда основава условия за естетика с природата и за по-здравословен метод на живот. Когато поддържаме непорочност освен в нашите дворове, а и на улицата, в кварталите, в парковете, градинките, край реката, в гората, ни кара да се гордеем с мястото, където работим, децата играят, родителите се разхождат и живеем дружно ", сподели още Кънчо Папазов.
 Чистят Момчилград пролетно
Чистят Момчилград пролетно

30 служащи са ангажирани да чистят улици, зелени площи и незаконни сметища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР