Кметът на Благоевград Методи Байкушев официално даде старт на Държавното

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев официално даде старт на Държавното
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Методи Байкушев откри Държавното първенство по спортна гимнастика

Кметът на Благоевград Методи Байкушев публично даде старт на Държавното лично-отборно състезание по спортна гимнастика за купи „ Република България “, което се организира в два следващи дни в зала „ Скаптопара “. Плакет за принос на Община Благоевград в спорта му връчи ръководителят на БФГ Красимир Дунев.

„ Скъпи спортисти, добре пристигнали в Благоевград! Изключително щастлив съм, че през днешния ден сте тук, поисквам Ви здраве и триумф в надпреварите и помнете разочарованията превръщайте в уроци и мощ, а триумфите превръщайте в достойнство. Благодаря на господин Дунев, че преди няколко месеца одобри поканата ми да създадем Държавното първенцсто тук, и че управителният съвет на федерацията взе това решение. На добър час! “, сподели кметът Методи Байкушев.

На откриването на влиятелния състезателен конгрес участваха и ръководителят и генералният секретар на Българската федерация по гимнастика(БФГ)Красимир ДуневиЙордан Йовчев, и ръководителите на Техническите комитети и основни съдииЦветана Добрева– за дами, и ТодорТодоров– за мъже.

В шампионата, което продължава и на следващия ден вземат участие 165 състезатели от клубовете от цялата страна, разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и дами, измежду които и благоевградските клубове ГСК “Любчо Солачки ” и ГСК “ Пирин Благоевград 2011 ”.

В конкуренцията се включват и едни отнай-добрите състезатели при мъжетеЕди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за продобиване на квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година, както и най-добратабългарскасъстезателка Валентина Георгиева,носител назлатен медалот състоялата се първоначално намартнадпревара заСветовната купа в гр. Баку, Азербайджан. Георгиева към този момент има квота за присъединяване вОлимпийскитеигри.

На надпреварата ще бъдат избрани квотите за състава за идното Европейско състезание през м.април- май в гр. Римини, Италия.

Събитието се провежда от Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Благоевград.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР