Кмет в Хондурас беше арестуван по обвинение, че е работил

...
Кмет в Хондурас беше арестуван по обвинение, че е работил
Коментари Харесай

Хондурас арестува кмет, обвинен в трафик на кокаин за САЩ

Кмет в Хондурас беше задържан по обвиняване, че е работил с наркокартели за контрабанда на 90 тона кокаин до Съединените щати . Това сподели Хорхе Галиндо, представител на прокуратурата на Хондурас, оповестява " Ройтерс ".

Кметът Уилмър Маноло Ууд от Брус Лагуна, в отдалечения район Москития беше арестуван. Той е упрекнат в работа с три картела: Los Piningos, Los Yanez и Los Amador. Галиндо изясни, че кмета персонално е получил 30 тона кокаин и го е пренесъл през Хондурас , с цел да може да бъде превозен до Съединените щати. Властите считат, че Ууд е замесен в трафика на опиати преди повече от 15 години, както и че е почнал да ръководи интервенции за своя сметка преди осем години .

Той е задържан в Ла Сейба, град в северен Хондурас, след поредност от инспекции и претърсвания по атлантическото крайбрежие. Местните управляващи считат, че кокаина, който мексиканските наркокартели доставят до Съединени американски щати идва от Колумбия, като минава през крайбрежията на страната.

Бившият президент на Хондурас Хуан Орландо Ернандес по предходната година.

Настоящият президент на страната Ксиомара Кастро постанова репресии против престъпността и неведнъж уголемява изключителните пълномощия в цялата страна.
 След разрива с Тайван президентът на Хондурас отпътува за Китай
След разрива с Тайван президентът на Хондурас отпътува за Китай

Визитата на Ксиомара Кастро се чака " скоро "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР