Климатичните промени принудиха мигрираща пеперуда да остане във Великобритания през

...
Климатичните промени принудиха мигрираща пеперуда да остане във Великобритания през
Коментари Харесай

Климатичните промени принудиха мигрираща пеперуда да остане във Великобритания

Климатичните промени принудиха мигрираща пеперуда да остане във Англия през зимата, заяви ДПА, базирайки се на теоретичен план. 

Пеперудата Червен адмирал всекидневно долита на територията на Англия от континенталната част на Европа или от Северна Африка напролет и снася яйца в провинциалната част на страната. Много представители на типа обаче са презимували в Южна Англия и по този начин броят на пеперудите се е нараснал. Няма подозрение, че климатичните промени са главната причина за това, се споделя в известие на сдружението за запазване на пеперудите. 

Записаните наблюдения на пеперуди Червен адмирал са се нараснали с повече от 150 000 в интервала сред 14 юли и 2 август спрямо данните от предходната година. Голямото преброяване на пеперуди е цивилен теоретичен план, в границите на който хората подават данни онлайн, добавя Българска телеграфна агенция. 

Зоуи Рандал, старши специалист в сдружението за запазване на пеперудите, сподели, че с покачването на температурите Англия ще стане непрекъснат хабитат на някои типове. " Обръщаме се към хората от цялата страна да излязат, да броят и да записват наблюденията си в идващите дни. Предвид климатичните промени имаме потребност всички да станат по-активни отвсякога и да схванат по какъв начин рисковото време въздейства на пеперудите. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР