Климатичната неутралност ни изправя пред сериозни предизвикателства, затова изграждаме мощности,

...
Климатичната неутралност ни изправя пред сериозни предизвикателства, затова изграждаме мощности,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова категорична: Цената на тока няма да скача

Климатичната индиферентност ни изправя пред съществени провокации, по тази причина построяваме мощности, които не генерират излъчвания.

Това сподели в предаването "Офанзива " по NOVA NEWS министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

"Трябва да изгражддаме нови мощности, с цел да развиваме своята енергетика. Налице са всички предпоставки да чакаме да се построи нова нуклеарна мощ ", изясни тя. По нейните думи IP 1000 е една от нуклеарните технологии, които обсъждаме да получим, а от Уестинг Хаус ще вземат участие в построяването на нова нуклеарна мощ у нас.

"Горивото за АЕЦ би трябвало да бъде лицензирано, организира се търг и се избира на база на най-хубави стопански условия. 7-ми реактор на АЕЦ „ Козлодуй “ ще бъде стартират откакто бъде направен юридически разбор и отчет, би трябвало да бъдат направени и разбори за нуклеарната сигурност ", разкри Петкова. А едвам след огромното публично разискване може да се пристъпи към правене на план. Според нея най-хубавият вид е да може да се употребяват и двата реактора от АЕЦ „ Белене “.

"Важно е да подсигуряваме нашата национална и енергийна сигурност и това не е обвързвано с новата администрация на Съединени американски щати. Тя показа, че посредством "Балкански поток " диверсифицирахме маршрута за доставка на природен газ до България и е налице свободен потенциал от 3 милиарда м3 газ. А договорът за произвеждане на тръби за интерконектора с Гърция е завършен и тече процесът по заваряване.

"Цената на електрическата енергия няма да бъде нараснала ", увери министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР