Китайски учени са клонирали две живи тибетски ярета от телесни

...
Китайски учени са клонирали две живи тибетски ярета от телесни
Коментари Харесай

Успешно клонираха тибетски кози в Северозападен Китай

Китайски учени са клонирали две живи тибетски ярета от телесни кафези на възрастни кози в северозападната китайска провинция Цинхай. Целта на клонирането е да се избегне израждането на породата във високопланинското плато.

В рамките на програмата, ръководена от проучвателен екип на Северозападния университет, три козела и една коза са употребявани като донори на кафези за клонингите.

" Две клонирани ярета се родиха в Цинхай. Първото тежи 3,4 кг и е крепко ", сподели Су Дзиенмин, главеният академик, управляващ програмата за клониране. Той добави, че проучванията за клониране могат да оказват помощ на породата да поддържа адаптивността си към средата на платото.

Ма Юехуей, откривател в Института по животновъдни науки към Китайската академия на селскостопанските науки, сподели, че клонирането в среда на плато е огромен пробив в региона на тибетската технология за развъждане на кози и е от огромно значение за подобряването на качеството и успеваемостта на тибетската промишленост за отглеждане на кози.

Тибетската коза е значим добитък в платото Цинхай-Тибет. Екипът на Су работи с общинския център за предварителна защита и надзор на заболяванията по животните в Синин от 2018 година, с цел да извърши проучване на технологията за приложение на ембрионално инженерство върху тибетски якове и кози.

Джан Чънту, откривател от центъра, е безапелационен, че изследователската стратегия ще помогне за насърчаването на положителните сортове тибетски кози и ще усили приходите на фермерите и пастирите.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22418Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед32866Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед82095Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед65473Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед41443Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376194Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234446Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115633Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100010Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93689Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени  Проф. Иван Ангелов  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР