Китайската компания за интернет търговия Alibaba отбеляза пореден рекорд по

...
Китайската компания за интернет търговия Alibaba отбеляза пореден рекорд по
Коментари Харесай

Alibaba с рекордни продажби в Деня на самотните сърца

Китайската компания за интернет търговия Alibaba означи следващ връх по доходи по време на годишния " Ден на самотните сърца ", който бе на 11 ноември , предава AFP.

Тазгодишната фикс идея за извършване на покупки е донесла на комерсиалния колос 30,7 милиарда $.

Това най-значимо събитие в електронната търговия се отбелязва за десети път. Тазгодишните продажби са с 27% повече от предходната година. Тогава растежът обаче беше цели 39%.

Въпреки новия връх вероятностите пред търговията в Китай са несигурни поради забавянето на стопанската система и терзания свързани с комерсиалната война със Съединените американски щати.

Това се отразява и на акциите на Alibaba, които спаднаха с 16% от началото на тази година, откакто удвоиха цената си през 2017 година.

От Alibaba обаче не престават да са оптимисти за бъдещото развиване и разчитат извънредно на наклонността за увеличение на китайската междинна класа.

" Тази наклонност няма да спре, без значение дали има комерсиална война или не ", означи изпълнителният вицепрезидент на компанията Джо Цай.

Денят на самотните сърца в Китай е самодейност, почнала през 2009 година в опит да се притегли внимание към една от дъщерните компании на Alibaba. Мениджърът на TMall World Илейн Ху измисля концепцията за " Ден на самотните ", в който хората без половинка да си купят нещо, с цел да се поглезят. Правят се огромни понижения, сходно на Черен петък в Съединени американски щати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР