Китайската компания, производител на електромобили BYD, обмисля изграждането на втора

...
Китайската компания, производител на електромобили BYD, обмисля изграждането на втора
Коментари Харесай

Китайската BYD с амбицията да се превърне в лидер на европейския пазар на електромобили

Китайската компания, производител на електрически автомобили BYD, обмисля построяването на втора индустриална мощ в Европа през 2025 година, заяви ръководещият шеф на BYD Europe Майкъл Шу. Това стана ясно по време на конференция, отдадена на бъдещето на колите, проведена от Financial Times. Шу разяснява още, че BYD има за цел да се трансформира във водещ производител в сегмента на Стария континент до 2030 година
 Снимка 664953
Източник:

В рамките на събитието стана ясно, че компанията възнамерява да пусне на европейския пазар на ниска цена електрически автомобил, основан на китайския модел Seagull. Неговата планирана цена ще бъде към 20 хиляди евро (за съпоставяне, цената му в родината му Китай е два пъти по-ниска - под 10 хиляди евро). Именно доста по-високите цени на колите с електрическа батерия по отношение на общоприетите докара до спад в търсенето им и сложи производителите на екологични модели пред предизвикването да предложат по-достъпни и конкурентоспособни решения.
 Китайската BYD ще създава електрически автомобили за европейския пазар от Унгария
Китайски авто колос реши в коя европейска страна ще създава идващите си електрически автомобили

В отговор на възходящото търсене в Европа на по-бюджетни електрически коли

В края на 2023 година BYD разгласи, че ще построи цех за електрически автомобили в Сегед, Южна Унгария, с което да се трансформира в първата китайска автомобилна компания с индустриална база в Европа. През предходната седмица Майкъл Шу още веднъж разяснява желанията на ръководеното от него поделение в границите на визитата на китайския президент Си Дзинпин в страната.

Както money.bg ви осведоми, през март BYD разгласи формалното си стъпване на гръцкия пазар през партньорство с локалния дилър Sfakianakis Group и отварянето на два шоурума в столицата Атина.
 Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?
Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?

Първите два шоурума на BYD ще бъдат отворени в Атина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР