Китай затегна допълнително днес контрола върху данните, обявявайки договор, който

...
Китай затегна допълнително днес контрола върху данните, обявявайки договор, който
Коментари Харесай

Малките компании в Китай ще обявяват данни за трансфер на информация в чужбина

Китай стегна в допълнение през днешния ден контрола върху данните, обявявайки контракт, който по-малките компании ще са задължени да подпишат, в случай че желаят да изпращат информация на потребителите в чужбина, съобщи Ройтерс.

През последните години Пекин одобри закони за киберсигурността и отбраната на персоналните данни, съгласно които организациите с по-голяма база от консуматори подлежат на оценка и утвърждения при обработката на данните, които събират.

Така нареченият общоприет контракт, публикуван през днешния ден от Китайската администрация за киберсигурност, цели да обхване и организации с по-малка бази консуматори.

От 1 юни страните, които дават конфиденциална информация на до 1 милиона души или са изпратили такава до 100 000 самостоятелни лица в чужбина от януари предходната година, ще би трябвало да подпишат сходни контракти, заяви Китайската администрация за киберсигурност.

От тях ще се желае да заявяват, че са създали оценка, преди да изпратят информацията в чужбина, с цел да се избегнат опасности като противозаконното им прилагане от получатели в чужбина и да подпишат контракт с локалните отдели на Китайската администрация за киберсигурност 10 дни след встъпването им в действие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР