Китай защитава спорните премии, предлагани за залавянето на дисиденти от

...
Китай защитава спорните премии, предлагани за залавянето на дисиденти от
Коментари Харесай

Китай защитава наградите, предлагани за дисиденти от Хонконг в чужбина

Китай пази противоречивите награди, предлагани за залавянето на дисиденти от Хонконг, избягали в чужбина, които бяха мощно подложени на критика от непознати държавни управления и правозащитни групи.

Бяха препоръчани награди от един милион хонконгски $ за информация, водеща до залавянето на 13 опозиционери, упрекнати в нарушение на широкообхватния Закон за националната сигурност на полуавтономния китайски град.

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нинг сподели страната отхвърли външната рецензия, като сподели, че заповедите за арест са „ нужни и оправдани и … в сходство с интернационалното право и процедура “.

 

Без да загатва непосредствено премиите, госпожа Мао сподели, че други страни също имат извънтериториални аспекти на своите закони за национална сигурност, добавяйки, че поддръжката на непознатите държавни управления за тези в листата е просто прикритие за задачата им да дестабилизират Хонконг, Азиатски финансов център, който беше разчувствуван от антиправителствените протес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР