Китай удължи разследването на търговските бариери на Тайван срещу него,

...
Китай удължи разследването на търговските бариери на Тайван срещу него,
Коментари Харесай

Китай удължава търговското разследване на Тайван, Тайпе се оплаква от намеса в изборите

Китай удължи следствието на " комерсиалните бариери " на Тайван против него, с три месеца, до президентските избори на острова , оповестява " Ройтерс ". Това накара Тайпе да упрекна Пекин в опит за интервенция в гласуването , с цел да подсигурява резултат, удобен за китайското държавно управление.

Министерството на търговията на Китай в началото разгласи следствието на хипотетични търговски бариери на Тайван през април, Сега удължава интервала му до 12 януари - тъкмо един ден преди президентските и парламентарни избори в Тайван.

Службата за търговски договаряния на тайванското държавно управление съобщи, че това разширение на следствието " още един път потвърждава, че по този начин нареченото комерсиално следствие на Китай е политически стимулирано и е опит за интервенция в нашите избори посредством икономическа насила ". Удължаването на датата до 12 януари, тъкмо преди изборите, " акцентира политическите претекстове " зад решението, обясниха от тайванската работа.

Оттам прибавиха още, че това също по този начин нарушава нормите на Световната комерсиална организация , на която са членове и Тайван, и Китай. " Казахме доста пъти, че всички двустранни търговски проблеми би трябвало да бъдат решени посредством съвещания сред двете страни в сходство с механизмите на СТО. Също по този начин още един път призоваваме Китай да се върне на верния път и да не манипулира комерсиалните въпроси политически. "
 С военни учения Китай бори арогантността на сепаратистите в Тайван
С военни учения Китай бори арогантността на сепаратистите в Тайван

Тайпе засече 16 китайски самолета край територията си

Краткото изказване от Министерството на търговията на Китай по отношение на удължаването на следствието не даде детайлности или пояснение за какво са взели това решение.

Тайван продължава да подлага на критика дейностите на Пекин, в които употребява " икономическа насила ", в това число откакто беше разрешено на Тайпе да открие де факто посолство във Вилнюс.

Правителството на Китай отхвърли да беседва с това на президента на Тайван Цай Инуън, като я упреква за сепаратист. Тя неведнъж е предложила договаряния с Китай, само че упорства, че единствено народът на Тайван може да реши бъдещето си.

Заместникът на Цай, вицепрезидентът Уилям Лай, е любимец за идващ президент на Тайван. Той също предложи да беседва с Китай, макар че също е упрекнат за фракционизъм.
 Вицепрезидентът на Тайван упреква Китай в опит да повлияе на идните избори
Вицепрезидентът на Тайван упреква Китай в опит да повлияе на идните избори

Според него Китай употребява нелоялни търговски практики, които могат да повлият на гласуването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР