Китай провежда учения за противовъздушна отбрана и бойна стрелба близо

...
Китай провежда учения за противовъздушна отбрана и бойна стрелба близо
Коментари Харесай

Китай провежда второ учения за противовъздушна отбрана по границата с Мианмар

Китай организира учения за противовъздушна защита и бойна пукотевица покрай границата си с Мианмар. Това оповестяват държавни медии, представени от " Ройтерс ".

Това е второто такова учени за този месец, откакто боевете сред ръководещата хунта в Мианмар и бунтовническите сили се ускоряват.

Миналата седмица мианмарските бунтовническите сили превзеха град Миауади, който е основен търговски пост покрай границата с Тайланд. Това докара до ескалация на спора и бежанска вълна към Тайланд.

Държавният ефирен оператор CCTV съобщи, че ученията, извършени от командването на Южния спектакъл на Китай, са част от годишно обучение и не загатна за боевете в прилежащата нация.

По-ранните наземни и въздушни учения този месец на границата с Мианмар също не загатнаха директни връзки с спора в северната част на съседа.

Припомняме, че през 2021 година военната хунта смъкна определеното държавно управление. От тогава хунтата се бори с бунтовници на няколко фронта, като през октомври манлата година загуби надзор върху региони, граничещи с Бангладеш, Китай и Индия.

Китай работи като медиатор, откакто хиляди избягаха от спора.

Но северната граница на Мианмар с Китай беше релативно спокойна след договарянията за преустановяване на огъня, с посредничеството на Пекин през януари.

През януари Китай прикани за неотложно преустановяване на огъня, когато петима души бяха ранени в югозападната провинция Юнан след артилерийски снаряд, кръстосан от Мианмар.

По време на ученията през предишния ноември китайската войска е споделила, че спора в Мианмар е усложнил обстановката със сигурността по граничните региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР