Китай прикрива военното си присъствие в Космоса с граждански програми,

...
Китай прикрива военното си присъствие в Космоса с граждански програми,
Коментари Харесай

Китай прикрива военното си присъствие в Космоса, може да превземе Луната

Китай прикрива военното си наличие в Космоса с цивилен стратегии, може да превземе Луната. Това съобщи ръководителят на НАСА Бил Нелсън, представен от.

China is hiding secret military activity in space, NASA chief Bill Nelson has claimed.

Read more
— Sky News (@SkyNews)

" Ние имаме вяра, че забележителна част от тяхната по този начин наречена гражданска галактическа стратегия е военна стратегия “, съобщи той на съвещание на комитет към Камарата на представителите на Съединени американски щати.

Той означи, че Китай е направил " изключителни стъпки “, изключително през последните 10 години, само че са извънредно потайни.

" Последната дата, на която споделиха, че ще кацнат [на Луната], беше 2030 година, само че тя продължава да се движи. Наша отговорност е да стигнем там първи и да използваме напъните си за проучване за мирни цели “, сподели Нелсън.

Той предвижда, че Китай може да претендира за част от галактическото пространство като своя лична територия, в случай че кацне пръв на Луната.

" Ако Пекин стигне първи там, може да каже " Добре, това е наша територия, стойте настрани “, предизвести шефът на НАСА.

" Надявам се, че китайската галактическа стратегия ще се вразуми и ще разбере, че гражданското пространство е за мирни цели, само че не виждаме това да се показва “, означи Нелсън.

Китай към този момент има 499 спътника в орбита, съгласно Агенцията за разузнаване на защитата. Това е повече от два пъти спрямо 2019 година Освен това създава свои лични шпионски балони и хиперзвукови ракети.

Китай бързо уголемява опциите си както за проучване, по този начин и за военни дейности в космоса. Експерти предвиждат, че Китай евентуално е на път да надмине Съединените щати като преобладаваща галактическа мощ до 2045 година или по-рано.

Пекин се надява да изпрати пилотирана задача до Луната до 2030 година и възнамерява да построи база на лунната повърхнина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР