Китай е следил председателя на комисията по външни работи на

...
Китай е следил председателя на комисията по външни работи на
Коментари Харесай

Китай шпионирал шефа на парламентарната комисия по външни работи на Белгия от 2021 г.

Китай е следил ръководителя на комисията по външни работи на Федералния парламент на Белгия Елс Ван Хоф още от 2021 година Това заяви самата тя, представена от " Ройтерс ".

Това е следващият случай, обвързван с обвинявания в Европа за шпионаж от страна на Пекин.

Споровете сред Китай и западните сили по отношение на шпионажа се изострят, защото западните разследващи служби от ден на ден бият паника за подкрепяната от китайската страна хакерска активност. Пекин отхвърли всички сходни обвинявания.

Ван Хоф е схванала за хакерската атака предишния месец - три години след случая, посредством отчет на ФБР.

Тя уточни, че 400 членове на Междупарламентарния алианс за Китай - английска група с връзки с интернационална мрежа от политици, критикуващи Китай, на която тя е член, са били обект на хакерска атака.

" Аз също отворих тези имейли и това значи, че съм проследена във всичките си дейности на цифрово равнище ", означи Ван Хоф, член на фламандските християндемократи. " Това е доста неприятно чувство ".
 Германското разузнаване предизвестява бизнеса да бъде нащрек против шпионаж от страна на Китай
Германското разузнаване предизвестява бизнеса да бъде нащрек против шпионаж от страна на Китай

Китайските компании настояват, че са напълно частни, само че в действителност са подчинени на китайски държавни ползи

Въздействието на хакерската атака остава неразбираемо. Местонахождението на засегнатите преносими компютри е било проследено от 2021 година, съгласно отчета на ФБР.

" Чувствам, че в действителност работя с отворени прозорци и порти. Намерението явно е да те сплашат и да те накарат да замълчиш ", разяснява Ван Хоф.

Предполагаемото заплашване е продължавало, откогато тя е поела актуалната си роля.

Примерите включват заплашителни писма от промишлеността, както и от китайското посолство и анулацията на чуване на комисия по отношение на уйгурското етническо малцинство заради прекъсване на системата, изясни Ван Хоф.

Белгийските служби за държавна сигурност са ревизирали преносимия компютър на Ван Хоф през септември 2021 година, само че не са разкрили нищо съмнително.

По-рано тази седмица помощник на член на Европейския парламент от крайнодясната " Алтернатива за Германия " беше задържан в Германия по съмнение в  в изгода на Китай.
 Трима германци задържани за шпионаж в интерес на Китай
Трима германци задържани за шпионаж в интерес на Китай

Предавали са информация за военни технологии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР