Китът, идентифициран като застрашен сей кит, е бил уловен на

...
Китът, идентифициран като застрашен сей кит, е бил уловен на
Коментари Харесай

ВИДЕО: Круизен кораб влезе в пристанище на Ню Йорк със забит 13-метров мъртъв кит на носа му

Китът, разпознат като заплашен сей кит, е бил уловен на носа на кораба, когато е дошъл в пристанището на Бруклин в събота, сподели представителят на Националната океанска и атмосферна администрация по риболова Андреа Гомес.
Говорител на MSC Cruises сподели, че китът е бил на MSC Meraviglia, който е дебаркирал в Бруклин, преди да отплава към пристанища в Нова Англия и Канада.
„ Незабавно уведомихме съответните органи, които сега правят проучване на кита “, се споделя в изказване на чиновници на круизната компания.
„ Ние сме надълбоко натъжени от загубата на всевъзможен морски живот “, споделиха чиновниците, добавяйки, че основаната в Женева MSC Cruises следва всички разпореждания, предопределени да пазят китовете, като да вземем за пример смяна на маршрутите в избрани райони, с цел да се избегне удрянето на животните.
Мъртвият кит беше изместен в Санди Хук, Ню Джърси, и изтеглен до брега там, с цел да се обезпечи по-добър достъп до оборудването и да се извърши аутопсия, сподели Гомес.
Аутопсията е осъществена във вторник, сподели Гомес. Пробите, събрани от кита, ще оказват помощ на биолозите да дефинират дали към този момент е бил мъртъв, когато е бил ударен от кораба, сподели тя.
Сей китовете нормално се следят в по-дълбоки води, надалеч от бреговата линия, сподели Гомес. Те са един от най-големите типове китове и са интернационално предпазени.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР