Китаец, който е работил като софтуерен инженер в Google в

...
Китаец, който е работил като софтуерен инженер в Google в
Коментари Харесай

Инженер на Google е обвинен в кражба на тайни за изкуствен интелект, докато е работил за китайски групи

Китаец, който е работил като софтуерен инженер в Гугъл в Калифорния, е упрекнат от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в кражба на търговски секрети за изкуствен интелект от софтуерния колос, до момента в който скрито работи за конкурентни основани в Китай компании.

Linwei Ding, 38-годишен китайски жител, беше нает от Гугъл през 2019 година, с цел да работи върху софтуера, употребен в суперкомпютърните центрове за данни. В обвинителния акт, който беше разпечатан във федерален съд в Калифорния в сряда, се твърди, че Динг е „ почнал скрито да качва търговски секрети, които са били съхранявани в мрежата на Гугъл “ сред май 2022 година и май 2023 година, „ до което време Динг твърди, че е качил повече от 500 неповторими файла, съдържащи поверителна информация ”.

Технологията, за която се твърди, че е откраднал Динг, включва „ градивните детайли ” на AI инфраструктурата на Гугъл, се споделя в обвинителния акт. Като чиновник Динг е получил достъп до „ поверителната информация на Гугъл, обвързвана с хардуе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР