Кишинев. Председателят на държавна агенция за закрила на детето се

...
Кишинев. Председателят на държавна агенция за закрила на детето се
Коментари Харесай

Председателят на държавна агенция за закрила на детето се срещна с министъра на здравеопазването, детския омбудсман и главния съветник по обществени политики на молдавския премиер

Кишинев. Председателят на държавна организация за протекция на детето се срещна с Министъра на опазването на здравето, Детския омбудсман и Главния държавен консултант на министър-председателят по публични политики на Молдова, обявиха в публично известие от организацията.
В рамките на визитата си в Молдова във връзка тринадесетата международна среща на българските медии,която се организира в Кишинев от 4-ти до 8-ми октомври, госпожа Кънева организира няколко основни срещи. Тя бе съпроводена от Ива Иванова, представител на Съвета на децата към Държавната организация.
Г-жа Виорелия Молдован-Бътранак, консултант на министъра по публични политики остана впечатлена от Ива Иванова, която я срещна с активността на Съвета на децата, акциите, които децата предизвикват, както и структурата на избор на членове.
Срещата предизвика извънреден интерес към детския модел като съвещателен орган участващ в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения.
Г-жа Бътранк, изяви желанието си за дейна взаимна активност с Държавна организация за протекция на детето, като продан на разбори касаещи положителни практики.
Един от общо засягащите проблеми, застъпени в диалогът бе, децата на родители живеещи в чужбина.
Председателят на Държавна организация за протекция на детето и съветника на Министъра разискаха и въвличането на Тараклийския университет в дейното му взаимоотношение с администрациите, посредством подкрепяне от страна на студентите в превода и включване в подготовката им напредъка на България в областта на правата на децата, а преподавателите да вземат участие интензивно в сравнителния разбор и разбора за прогрес.
Прие се концепцията за поощряване на взаимоотношението сред молдовския юношески съвет и българският Съвет на децата посредством разменни съвещания, визити и взаимни практики.
Г-жа Кънева приветства концепцията за практическо образование на молдовски деца и младежи в България, в което те да се срещнат с българския опит, практики и технологии за приемане на розово масло и други етерични масла.
Г-жа Бътранк бе поканата от ръководителя на Държавна организация за протекция на детето да се включи в научна конференция на тематика „ Насилието и детето на XXI-ви век‘‘, която ще се организира на 23 и 24 ноември в Пловдив

Детският Омбудсман-г-жа Майа Бънъреску прояви интерес към активността на Държавна организация на протекция на детето, както и към детското присъединяване в лицето на Съвета на децата като съвещателен орган участващ в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения.
Тя пожела да спомага за взаимна активност сред българският Съвет на децата и разнообразни детски организации от Молдова.
Министърът на опазването на здравето, труда и обществената протекция на Молдова, госпожа Стела Григораш в срещата си с госпожа Кънева акцентира желанието за двустранно съдействие сред Молдова и България в региона на здравните и обществените политики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР