Килиан Мбапе не успя да стане световен шампион с отбора

...
Килиан Мбапе не успя да стане световен шампион с отбора
Коментари Харесай

Килиан Мбапе е голмайстор №1 в света за изминалата календарна година

Килиан Мбапе не съумя да стане международен първенец с тима на Франция за повторно, само че приключи 2022-ра със съществено достижение.

Според интернационалната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) 24-годишният нападател на " Пари Сен Жермен " е голмайстор №1 в света за миналата календарна година с 56 гола в 56 мача.

Мбапе заби последното си попадение за 2022 година на 28 декември против " Страсбург " в мач от Лига 1, когато осъществя в 90+6 мин. от дузпа, отсъдена за попречване на самия него.

По този метод той оформи актива си във френския шампионат на общо 32 гола за годината.

Останалият му актив се разпределя както следва: 3 за националната купа, 9 в евротурнирите и 12 за националния тим.

С попадението си против " Евертън " (1:1) на 31 декември пък головият терминатор на " Манчестър Сити " Ерлинг Холанд изскочи второ място в класацията с 46 (30-2-5-9). Също с толкоз е и играещият в малайзийския " Джохор Дарул Тазим " бразилец Бергсон (29-11-6-0), само че по спомагателни критерии той остава след норвежеца.

В топ класацията има и футболисти от едва известни шампионати като анголското, сингапурското и малайзийското, само че в тях в действителност блестят играчи от Бразилия, Аржентина, Черна гора и Япония.

Статистаката на Мбапе демонстрира, че през 2022 година той е вкарал 5 хеттрика (един на финала на международното състезание в Катар) и 10 пъти е завършвал с по две попадения.

От Топ 10 обаче Ерлинг Холанд е единственият с коефициент над 1 - норвежецът е отбелязвал по приблизително 1.07 гола на мач.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР