Кичур вълна от пършива овца - така Китай възприема четиридневното

...
Кичур вълна от пършива овца - така Китай възприема четиридневното
Коментари Харесай

Кичур вълна от пършива овца: Щатите прекалиха

Кичур вълна от пършива овца - по този начин Китай възприема четиридневното посещаване на министъра на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо. Резултатът от това, меко казано, е недоловим: договорихме се да създадем " нови информационни канали " и други комисии за разрешаване на всевъзможни търговски разногласия. А разногласията – дано прибавим – са най-вече за безбройните наказания и други ограничавания, които Съединените щати са наложили върху търговията с Китай по измислени аргументи или въобще без никаква причина.

Всичко останало по време на пътуването са думи, макар че могат да бъдат забавни. Те могат да вземем за пример да отразяват безусловно нелогичната позиция на Вашингтон: Китай би трябвало да бъде смачкан и стеснен, само че в това време с него би трябвало да се търгува и да му се сътрудничи.

По отношение на значимите думи: съгласно Раймондо постоянните търговски връзки сред двете страни са „ това, което светът желае от нас “. В случая не Вашингтон, а светът.

Факт е, че след няколко дни в Индия ще се организира идната среща на Г-20. Тази среща на водачите на двадесетте най-големи стопански системи в света може да се окаже безполезна, както беше преди година, пред лицето на задаващата се международна рецесия, т.е. да покаже безполезността на самия механизъм на Г-20. И всички знаят, че повода за краха са несполучливите наказания против Русия и Китай, които са неприятни за страните, които с всички сили се пробват да стоят надалеч от геополитическите занимания на огромните сили.

През януари тази година в Съединени американски щати беше оповестена публикация от някогашния министър на финансите на Съединени американски щати Хенри Полсън, който оказа помощ за смекчаването на сходна рецесия през 2008 година Той споделя: тогава Вашингтон и Пекин работеха в цялостен контакт и светът се оправи с рецесията. А в този момент - надали, тъй като няма контакт. Това значи, че е належащо да се промени цялата скица на връзките сред първите две стопански системи на света.

Нека прибавим: в случай че водачите на Г-20 не виждат сходна скица, те някак ще се оправят сами с рецесията, заобикаляйки западняците, които я провокираха. Чрез механизма на разширения БРИКС или през който и да е различен. Въпреки че биха желали - Раймондо приказва за това - търговията сред Съединени американски щати да се възвърне, основният мотор на международната стопанска система, който съгласно някои оценки обезпечава до половината от нейния напредък. Вярно е, че ще има и опити на Америка да попречи на Европа и други съдружници да работят и с Китай.

Джина Раймондо е от фракцията в окъсаната политическа класа на Съединени американски щати, която се застъпва за някакъв тип нормалност с Пекин. Зад неs стоят корпорации като „ Бойнг “, които единствено радостно оповестиха, че стартират още веднъж да изнасят самолети за Китай. Зад нея стоят и хора, които припомнят, че концепцията за оптимално отцепване на първите две стопански системи в света с понижаване на комерсиалния им оборот (и това е явно това лято) води до инфлация и други унищожавания на бизнеса в Съединени американски щати Щати и предстоят избори.

Но в Америка има доста фракции. На десния фланг на републиканците има хора, които са подготвени да обвинят Китай, че непрекъснато изпраща НЛО в Америка (и това не е шега), те приказват за основаването на самостоятелна комисия, която да проверява това безсрамие. На същия фланг или наоколо са тези, които упорстват за цялостна възбрана на съдействието с Китай във всички високотехнологични промишлености. Тези хора се убеждават: дано най-малко да наложим наказания на стратегически значими сфери на бизнеса, само че ще убедим Китай да резервира любовта във всички други области.

Всъщност Министерството на търговията е заето с това - взема решение по какъв начин да се разведе и да резервира любовта по едно и също време, освен това даже без да срине международните пазари. Пекин възприема тази обстановка метафизичен, следвайки упоменатата нагоре сентенция за туфата вълна.

Но философската рамка на мозъка се срутва, когато в това време Съединени американски щати стартират изненадващо лъжлива клеветническа акция против световен съперник. Заглавия като „ Пътят на Китай към колапс “ или „ Си Цзинпин: Ера на застоялост “ се трансфораха в норма (взето от неотдавнашен брой на „ Форин Афеърс “). Те се ровят в статистиките, даже не тримесечни, а месечни, търсейки къде някои криви в Китай понижават или тази или онази компания е банкрутирала. Публиката сме ние и световният юг като цяло.

Вярно, тази аудитория вижда, че съгласно резултатите от... не, не предишния месец, а второто тримесечие стопанската система на Китай е повишена с 6,3 %, а на Съединени американски щати - с 2,4, при прогнози на МВФ за годината от 5,2 % и 1, 8 %. Е, Англия през същото второ тримесечие издаде 0,4%, Франция - 0,9, а Германия - минус 0,1%. Това е път към крах.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР