Като успешно“ и ползотворно“ определи украинският президент Володимир Зеленски пътуването

...
Като успешно“ и ползотворно“ определи украинският президент Володимир Зеленски пътуването
Коментари Харесай

„Успешно“ посещение на Зеленски в САЩ, но без ракети. Засега

Като „ сполучливо “ и „ ползотворно “ дефинира украинският президент Володимир Зеленски пътуването си до Вашингтон.

В серия от блиц срещи той се срещна с представители на американските управляващи, като кулминационната точка беше второто му за по-малко от година посещаване в Белия дом.

Макар Конгресът да не даде светлина на претенции от него пакет на стойност 24 милиарда $, Байдън съобщи, че Вашингтон остава корав съдружник на Киев и ще продължава да оказва военна помощ, прецизира Българска национална телевизия.
Сърдечно посрещане и заричане за нов пакет военна помощ за Киев
– такава е равносметката от втората среща в Белия дом сред американският президент Джо Байдън и украинския водач Володимир Зеленски.

Двамата водачи беседват на четири очи за пети път от началото на войната. Според Байдън, единствената спънка за реализиране на мир в Украйна, е нежеланието на Русия да постави завършек на войната:

Целият свят би трябвало да знае, че сме длъжни да не допуснем нито една страна, нито един агресор, да лишава със мощ територии на собствен комшия. Ето за какво, дружно с нашите съдружници, ще продължаваме да осигуряваме военна помощ на Украйна, с цел да си върне териториите. Само и само Русия стои на пътя към постигането на мир. Всичко може да завърши още през днешния ден, само че вместо това Русия търси още оръжия от Иран и Северна Корея. “

Докато спорът продължава, помощта на Вашингтон за Киев е безалтернативна, сподели още Байдън и добави, че се надява Конгресът да утвърди поискания от него нов пакет за Украйна на стойност 24 милиарда $.

От Белия дом оповестиха, че Киев ще получи военна помощ с акцент върху
противовъздушната защита.
Предвидени са въоръжения, съобразени с потребностите през идния зимен интервал, само че не и ракети с отдалечен обхват.

Ще работим за в допълнение усилване на отбранителни качества на Украйна. Това е стратегически значимо решение, което ще ни разреши да предотвратим за в бъдеще нова експанзия против нас, против Украйна и против нашите жители “, сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

След срещата той отпътува на необявено авансово посещаване в Канада, където ще беседва с
премиера Джъстин Трюдо и ще държи тирада в Народното събрание.
Белият дом разгласи в четвъртък, че Съединени американски щати ще доставят „ обилни “ средства за противовъздушна защита на Украйна, само че без да ѝ дават за момента ракетите АТАКМС (ATACMS) с огромен обхват, за които Киев упорства.

Американският президент Джо Байдън „ е решил, че няма да дава (ракети) AТАКМС, само че не е изключил тази опция в бъдеще “, съобщи на конференция съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР