Като ще панирате бяла риба, направете го като хората -

...
Като ще панирате бяла риба, направете го като хората -
Коментари Харесай

Паниран пангасиус с царевично брашно

Като ще панирате бяла риба, направете го като хората - ето рецепта, ето бира, ето ни и нас - гладни-изгладнели

Необходими Продукти

● пангасиус - 3 почистени филета без кожа, 350 г
● лимони - 1 бр.
● сол - на усет
● зехтин - или олио за пържене

Панировка


● яйца - 1 бр. XL
● бира - 150 мл.
● царевично брашно - 5 - 6 с.л. тънко (нишесте)
● царевично брашно - 5 - 6 с.л. едро, за качамак или полента
● пшенично брашно - за втвърдяване
● бакпулвер - 8 - 10 г
● сол - 2 щипки

Начин на подготвяне

Филетата от пангасиус измийте и подсушете. Ако са били замразени би трябвало да оставите в ледник 2-3 часа леко посолени, с цел да се отцедят от огромния % вода, който съдържат. Ако филетата са огромни, може да ги нарежете на части с величина, каквато предпочитате.

Пригответе кашичка - панировка, като разбиете яйцето със солта. Налейте бирата, сложете царевичните брашна и разбийте добре. Оставете по този начин сместта на стайна температура за 15 минути, с цел да омекнат фините зрънца от полентата.

Кашичката ще се сгъсти от това, само че може би ще е към момента рядка за задачата, която ни е нужна. За да постигнете идеалната консистенция за панировка с плътност на боза прибавете бяло пшенично брашно, дружно с бакпулвера.

Загрейте тиган със мазнината на сдържан огън, потапяйте рибните филета в панировката, тъй че хубаво да ги покрива и пържете до златисто от двете страни.

Пангасиус е бяла, доста нежна и нежна риба, нуждаеща се от напълно къса термична обработка и въпреки всичко в случай че вашите филета са по- дебели, може да ревизирате дали са подготвени и да регулирате температурата на пържене съгласно това.

Поднесете рибата топла като предястие с доста лимон или като главно със подобаваща гарнитура- салата, картофки, печени зеленчуци или сос.

Добър вкус!

* Малък съвет: Вместо да пържите рибата в щедро количество олио, пробвайте да я извършите с малко зехтин в тиган с незалепващо покритие. От време на време добавяйте по още малко зехтин, защото ще го поема.

Отново процесът е пържене, само че не поема чак толкоз лой и е по-здравословно.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР