Като родител, забавляването на най-малките може да бъде леко обезсърчително

...
Като родител, забавляването на най-малките може да бъде леко обезсърчително
Коментари Харесай

Гответе с децата си - ПОЛЕЗНО Е! 10 причини защо

Като родител, забавляването на най-малките може да бъде леко обезсърчително и от време на време изисква доста въображение! През последната година, защото учебните заведения бяха затворени заради пандемията и децата прекарваха от ден на ден и повече време у дома, доста майки и бащи трябваше да проявят творчество.

Но какво се случва, когато всички хрумвания свършат и доскучеят както на огромните, по този начин и на дребните? Защо просто да не се върнем към основите? Готвене! Въпреки че всички прекарахме доста време на закрито, употребявайки това, което към този момент имаме, е освен добре пристигнало, само че и приказен метод да прекараме качествено време със фамилията.

Творчеството в кухнята е съвършен метод децата да схванат кои групи храни се съчетават и ги предизвиква да опитат храни, които другояче биха отказали.

1. Повишава равнищата на убеденост и самочувствието - Когато децата сами основават нещо, то ги оставя с възприятие на горделивост от постигнатите цели.
 5 неприятни навика в кухнята, които вредят на здравето ни 5 неприятни навика в кухнята, които вредят на здравето ни
Лошите привички нанасят щета в разнообразни аспекти на живота ни. В случая не става въпрос само за тютюнопушенето и потреблението на алинея..

2. Намалява придирчивото хранене - ангажирането на децата ви с готвене може да докара до по-голямо приемане и харесване на зеленчуците, плодовете и въобще всички храни, на които се мръщят. Това е и много сполучлива битка и с другояче злоядите хлапета.

3. Намалява възможностите за затлъстяване на по-късен стадий в живота - Предоставяйки на децата знанията и инструментите за подготвяне на здравословни ястия, това възпитава у тях здравословни хранителни привички за в бъдеще.

4. Подобрява фината моторика и координацията на очите на ръцете - Кухнята е идеалното място за възстановяване на фината моторика и координацията на очите на ръцете с разнообразни действия, вариращи от нарязване, белене, разбъркване, месене, безредие и разстилане.

5. Помага на децата да следват инструкциите и усъвършенства уменията им за решение на проблеми - Всичко може да се случи в кухнята! От изчезнали съставки до инцидентни злополуки, децата могат да ползват познания за решение на проблеми в действителният живот след това, с помощта на кухнята.
 Повечето хора имат този апарат вкъщи, само че той се оказва доста ОПАСЕН Повечето хора имат този апарат вкъщи, само че той се оказва доста ОПАСЕН
Газът, несъмнено, има доста преимущества – по-евтин е и доста по-бързо можем да приготвим нужното с него. Учените обаче стигнаха д...

6. Преподава математика - От претеглянето, измерването и преброяването на съставките, кухнята се трансформира в класна стая с спонтанни уроци по математика!

7. Подобрява речевите умения - Достатъчно е да обсъждате предписания и указания с малчугана, вие разширявате ораторските умения и речника на детето си.

8. Подобрява способността за четене - Четенето на предписания дружно е превъзходен метод да продължите да надграждате неговите качества за четене.

9. Увеличава техните знания към екологията - Готвенето с деца им оказва помощ да научат за източника на храната си и ги предизвиква да мислят повече за околната среда и устойчивите способи за произвеждане на храни.

10. Предоставя научни уроци: от биология, до химия - От разглеждането на реакциите до комбинирането на избрани съставки до оценката на текстурите, усетите и измененията при готвене, научните уроци, предоставени посредством готвене, са безкрайни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР