Като майсторите - вижте как да приготвите разкошна паеля със

...
Като майсторите - вижте как да приготвите разкошна паеля със
Коментари Харесай

Любимата паеля със заешко

Като майсторите - вижте по какъв начин да приготвите луксозна паеля със заешко, за която след това дълго ще се приказва

Необходими Продукти

● заек - 1/2 бр.
● пиле - 1/2 бр.
● свински ребра - 1 ребро
● замразени зеленчуци - 1 отново. (зелен фасул, бял боб) 1 отново.
● домати - 1 бр.
● чесън - 2 скилидки
● сол
● зехтин
● шафран
● чушки - 1 бр. (голяма)
● ориз - 1 кг

за топчетата


● кайма - 200 г примес
● галета - 1 с.л.
● магданоз - връзка
● канела - 1 к.л.
● кедрови ядки - 1 с.л.
● сол

Начин на подготвяне

Първо направете топчетата, като за задачата сложите каймата в огромна купа. Нарежете магданоза и кедровите ядки на дребно. Добавете всички съставки и омесете каймата с ръце. Оставете в хладилника за час. Извадете и оформете топчетата. Отново върнете в хладилника.

Запалете огъня и регулирайте тавата да е равна. Налейте зехтина и изчакайте да загрее. Нарежете месото на дребни части. Сложете в тавата и запържете хубаво или до златисто.

Нарежете чушката на линии. Дръпнете месото по края на тавата и сложете топчетата в средата. Запържете и тях до златисто. Внимавайте, огънят не би трябвало да е доста мощен.

Изтикайте топчетата по края и сложете чушката в средата, която сте нарязали на линии. Запържете за малко. Добавете замразени зеленчуци. Запържете и тях до златисто. Сложете домата, авансово рендосан, и скилидките чесън нарязани или пресовани с преса.

Изчакайте 5 минути и налейте вода, едвам покрие продуктите. Сега може да засилите огъня. Изчакайте да заври и сложете сол. Опитвайки бульона, той би трябвало да една концепция по-солен, тъй като като сложим ориз, да поеме и той. Варете месото до подготвеност и в случай че е належащо, налейте още веднъж вода.

Щом месото се свари, налейте още веднъж вода, едвам покрие месото. Изчакайте да заври и сложете шафран и ориза. Сега е моментът да намалите огъня, с цел да не загори оризът. Спирате да бъркате. Бавно ще изчакате да се изпари водата. Махнете от огъня, сложете няколко клонки розмарин и покрийте с похлупак или вестник да се задуши за 5 минути. Сервирайте вашата обичана паеля, до момента в който е топла с комат лимон във всяка паница.

Неустоима паеля!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР