Като абсолютно безотговорно определи съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов

...
Като абсолютно безотговорно определи съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Виждаме абсолютна безотговорност и популизъм, които тласкат България към хаос

Като безусловно безконтролно дефинира съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов опитите България да бъде хвърлена в политическа рецесия и евентуални нови парламентарни избори.

В изказване пред медиите преди днешното съвещание на Народното събрание той разяснява настоящата политическа обстановка, в което прикани парламентарно показаните сили да проявят отговорност.

“Дали ще хвърлим дефинитивно страната в политическа рецесия, в сериозен риск от четвърти избори в границите на 13 месеца, които явно няма по какъв начин да дадат нищо по-добро от това, което имаме? По време на война, по време на тежка инфлационна рецесия, световна, задаваща се енергийна, евентуална хранителна. Ние ще отхвърлим всичко това. Мисля, че това, което се случва, е безусловно безконтролно. Надявам се просто да има някаква отговорност ”, сподели той.

Христо Иванов съобщи, че въпросите за икономическата политика на държавното управление могат да бъдат разисквани и аргументирани при разискването на актуализацията на бюджета.

“Там могат да се намерят решения, доколкото тези причини са обосновани. Въпросът е дали желаеме да хвърляме страната в безпорядък или търсим решения. Това е изборът ”, добави той.

Съпредседателят на “Демократична България ” съобщи, че не изключва актуализацията в бюджета да бъде провалена при новата настройка на парламентарното пространство.

“Виждаме безнаказаност и популизъм. И от тази позиция ползите на страната, ползите на хората, които се нуждаят от някакво подкрепяне от страната, ползите на бизнеса, който също би трябвало да има отбрана, са хвърлени през прозореца. Надявам се да настъпи някакво отрезвяване ”, сподели той.

Христо Иванов съобщи, че министърът на външните работи Теодора Генчовска от дълго време е трябвало да си подаде оставката, в случай че е имало двойна политика към Северна Македония.

“Цялата тази режисура е безусловно измислена. Има явен парламентарен текст, който споделя, че външната политика на България се води от Министерски съвет. А Министерският съвет се управлява от премиера, нали разбираме това? Ако е имало двойна политика, това значи, че министър Генчовска е трябвало от дълго време да си подаде оставката. Защото тя е имала друга политика от тази на премиера. Има конституционни постановки и просто е хубаво да се чете този текст ”, сподели той.

“По въпроса за Северна Македония, който е стратегически за България и Европейски Съюз, би трябвало да се водят съвещания и сондажи на всички вероятни платформи. Идеята, че това нещо по някакъв метод ще бъде криминализирано и ще бъде поставено табу върху него и ще бъде оповестено като национално изменничество, това е национално изменничество ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР