Каталунското дерби между Барселона и Еспаньол завърши без победител 1:1.

...
Каталунското дерби между Барселона и Еспаньол завърши без победител 1:1.
Коментари Харесай

Лаос създаде хаос и в дербито на Каталуния, Барселона с грешна стъпка у дома

Каталунското дерби сред Барселона и Еспаньол приключи без победител 1:1. В основно настоящо лице на дуела обаче се трансформира паметният рефер Антонио Матеу Лаос, който изнерви двата състава с безпардонното си разпределяне на картони. Уж елитния иберийски съдия сподели 15 жълти и 2 червени картона, посредством което отмести фокуса от чисто футболните събития на " Камп Ноу ".

Барса поведе в 7-ата минута посредством Маркос Алонсо, само че в 71-ата същият се трансформира в антигерой фаулирайки Хоселу за дузпа. Потърпевшият пък я осъществя за крайното 1:1. Въпреки всичко, " блаугранас " можеха да стигнат и до триумфа, но стражът на гостите Алваро Фернандес показва класа при изстрелите на Кристенсен и Левандовски.
 Снимка 601016
Източник:

Така Барселона загуби точки едвам за трети път през тази акция. " Лос кулес " остават на върха, но към този момент единствено поради по-добрите си индикатори от Реал (Мадрид). Еспаньол пък демонстрираха, че е царете на хиксовете и след шестия си подобен за сезона, " папагалчетата " се изкачиха до 16-ата позиция в таблицата.
 Валядолид - Реал (Мадрид) 0:2 в мач от Ла Лига
Два късни гола на Бензема изковаха сложна победа на Реал (Мадрид) против Валядолид

Вижте детайлности

Типично като за градско дерби, двата отбора не изгубиха време в ненужно изследване, а мигновено се захванаха с офанзивните акции. В седмата минута Гави пропиля страхотна голова опция. Испанският национал получи точно подаване, след което насочи към далечния ъгъл, само че Алваро Фернандес съумя да избие в корнер.

От него пък пристигна и огромното злощастие за " папагалчетата ". Андреас Кристенсен се оказа на далечната греда и с глава смъкна за намиращия се на към метър от него Маркос Алонсо. За халф-бека пък остана приятната част да матира съперниковия пазач за 1:0.

До почивката Барселона можеше да удвои своята преднина, само че пропуски сътвориха Жорди Алба и Рафиня.
 Снимка 601014
Източник:

След паузата " блаугранас " продължиха да търсят второто си попадение. " Ябълката на раздора " сред двата клуба - Роберт Левандовски, който получи възобновяване на спортните права ден преди дербито, можеше да се разпише в 55-ата минута. Тогава негов изстрел с глава мина на косъм от дясната греда.

Нещата ескалираха в последните 20 минути на срещата. В 72-ата минута спокойния до този миг Антонио Матеу Лаос отсъди съществуваща дузпа за Еспаньол. Маркос Алонсо настъпи Хоселу в наказателното, поради което топката бе заложена на бялата точка от пострадалия. Юношата на Реал (Мадрид) показва темперамент и осъществя с шут в средата на вратата.

Оттам насетне пристигна моментът на Матеу Лаос, който стартира да раздава картони на пакост, а това разумно вбеси и двата състава. Първият пострадал се оказа Жорди Алба, който за имитация получи втори жълт картон и беше изпъден. Две офанзиви по-късно реферът се реваншира на " лос кулес " с два бързи червени картона за Винисиус и Кабрера. В създалия се безпорядък Лаос реши да се допита до ВАР и анулира наказателния подобен за Кабрера. Това обаче му лиши много минути, през които дясната му ръка съвсем непрекъснато вдигаше картони на псуващи го играчи и от двата лагера.

Така 10 на 10, Барселона хвърли всички старания в офанзива. В 89-ата Андреас Кристенсен надскочи персоналния си надзирател и насочи добър изстрел с глава, който обаче Фернандес избави с една ръка.

Малко по-късно 24-годишният памплонец се намеси фундаментално и при самостоятелното му надиграване с Роберт Левандовски.
 Снимка 601015
Източник:

В 100-ата минута Барселона направи още един заключителен опит за успеха. Късметът обаче още веднъж не бе с Левандовски, като по този начин Еспаньол, за първи път от 12 срещи, не си потеглят от " Камп Ноу " в ролята на губещи.

В идващия кръг Барселона има тежко посещение на Атлетико (Мадрид). На Еспаньол следва ново районно дерби - този път против Жирона.
 Майорал изкова победа над Майорка за Хетафе
Майорал изкова победа над Майорка за Хетафе

Наложиха се с 2:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР