Каспър Рууд се представя крайно незадоволително от началото на новия

...
Каспър Рууд се представя крайно незадоволително от началото на новия
Коментари Харесай

Поредна сензация в ИУ: Гарин записа първа топ 10 победа на хард и изхвърли третия поставен

Каспър Рууд се показва извънредно незадоволително от началото на новия сезон, откакто позволи поредност от ранни провали в шампионатите, в които взе присъединяване до момента. През актуалната седмица на Мастърса в Индиън Уелс обаче норвежецът очевидно усъвършенства нивото си на корта и на старта на акцията си се оправи с Диего Шварцман, само че през днешния ден не съумя да надгради над постигнатото с нова победа в Калифорния и преклони глава против квалификанта и някогашен представител на топ 20 Кристиан Гарин, който изигра един от най-хубавите си мачове напоследък и надви над двукратния финалист от Големия шлем за тъкмо два астрономически часа игра - 6:4 7:6(2). С триумфа си чилиецът се класира за етапа на топ 16 в пустинния град, където ще срещне един всред 23-тия подложен Алехандро Давидович Фокина и настоящия олимпийски сребърен медалист Карен Хачанов.

До огромна степен в прорез с упованията за дуела, поради триумфите на Рууд на твърди кортове в Съединени американски щати през предишния сезон, още от първата точка международният номер 97 ръководеше протичащото се на корта и наказваше всяка плитка топка на любимеца, трансформирайки я в печелившо отиграване за себе си. Гарин безпроблемно успяваше да експлоатира неуверения сервис на скандинавеца и в последна сметка оползотвори четвъртия си брейкбол за мача, с което се откъсна напред в резултата, като след това избави точка за рибрейк и получил нужната убеденост в представянето си, записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част статуквото по съответствие на силите остана непроменено и чилиецът изглеждаше все по-устремен към реализирането на сензацията. Подемът в играта на квалификанта беше елементарно видим и той се възползва чудесно от бавната настилка, с цел да продуцира голям брой уинъри, донесли му задатък от пробив на сметката. Впоследствие международният номер 97 доближи опция даже да дублира преимуществото си, но я пропиля с удар в мрежата и с това си деяние върна очакванията на Рууд, който подвигна оборотите и стремително навакса пасива си, като разполагаше с два брейкбола, с цел да обърне резултата, само че до освен това не се стигна и ни предстоеше да следим тайбрек. В него напрежението оказа своето отрицателно въздействие върху четвъртия в света, който инкасира минипробив още в първото разиграване и до края на срещата новобранецът беше хладнокръвен в дейностите си, поставяйки точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР