Късно в петък министърът на икономиката Корнелия Нинова е назначила

...
Късно в петък министърът на икономиката Корнелия Нинова е назначила
Коментари Харесай

Сериозни търкания в коалицията заради ВМЗ-Сопот - Нинова чегърта кадри на Кирил Петков

Късно в петък министърът на стопанската система Корнелия Нинова е назначила Иван Стоенчев за шеф на ВМЗ-Сопот. ВМЗ би трябвало да бъде приватизирано и това е от дълго време закъсняло деяние. Това са думи на новия остарял шеф на стратегическото дружество, казани през 2010 година Тогава след десетгодишно негово ръководство ВМЗ се разминава на косъм от банкрут. Запознати разясняват пред News.bg, че назначението му е направено небрежно и без претекстове. Ден по-рано целият Управителен съвет на ДКК, компанията, която е принципал на ВМЗ, също бе заменен с фрагменти на Българска социалистическа партия.

Стоенчев не е нов за сдружението. Управлява го близо 10 години, които са белязани от непрекъснати финансови проблеми за ВМЗ. През това време се провеждат две гладни стачки на чиновниците поради неизплатени заплати, гърмежи в цеховете за предпазване на подготвена продукция и подозрения за нерегламентирана продажба на подготвена продукция. В ефирен репортаж през 2010 година, в който се проверява тежкото финансово състояние на ВМЗ, Иван Стоенчев изрича позицията си, че сдружението би трябвало да бъде приватизирано.

Запознати настояват, че това е втори удар от страна на Българска социалистическа партия към ръководството и персонално към премиера Петков, тъй като тази промяна е считана в Политическа партия за следващото почистване на фрагменти, на които Кирил Петков се е доверил като министър на стопанската система в служебното държавно управление на Румен Радев за сметка на фрагменти, близки до управлението на алената партия. Припомняме, че Кирил Петков смени управлението на ДКК, само че резервира изпълнителния шеф на Вазовските фабрики поради положителните финансови резултати.

Стоенчев има роднински връзки в ИБ на Българска социалистическа партия - неговият племенник Станислав Стоенчев е член на бюрото на столетницата. Всички тези обстоятелства тревожат чиновниците, които се питат дали ВМЗ ще бъде приватизирано, както смяташе преди години Стоенчев, и дали МИ ще предложи сдружението да бъде извадено от забранителния лист за приватизация.

Припомняме и че в последните дни на януари месец от пресцентъра на МИ оповестиха с самоувереност, че министър Корнелия Нинова е посетила изненадващо ВМЗ Сопот, където е разговаряла и с служащи и ги е уверила, че съществена нейна грижа ще е по-високи заплати за тях.

Източник: News.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР