Късмет и успех в бъдещата реализация пожела заместник-министърът на правосъдието

...
Късмет и успех в бъдещата реализация пожела заместник-министърът на правосъдието
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлова поздрави стажант-юристите, явили се на изпита за юридическа правоспособност

Късмет и триумф в бъдещата реализация пожела заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова на 372 стажант-юристи, позволени до изпита за придобиване на  юридическа дееспособност. 

На 16 октомври т.г. в УНСС се организира първата част на изпита – тест, а на 23 октомври ще бъде втората – решение на проблем. До него ще бъдат позволени единствено претендентите, които имат оценка „ издържал “ на теста. 
 изображение
Резултатите от оценяването на теста се афишират в период до пет дни след провеждането му в лист, който се разгласява на интернет страницата на Министерството на правораздаването и се афишира на видно място в постройката на ведомството. Срокът за оповестяване на резултатите от проблема е двуседмичен.

Това е седмото осъществяване на изпит за придобиване на юридическа дееспособност по реда на Наредба № 1 от 1.02.2019 година за придобиване на юридическа дееспособност и третото за 2022 година Следващият постоянен изпит ще бъде извършен през месец април 2023 година, като Министерството на правораздаването е изпратило писма до ръководителите на Окръжните съдилища в страната, поради опцията за оповестяване на спомагателна дата за изпит.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР