Карибският остров Доминика казва, че ще създаде първия в света

...
Карибският остров Доминика казва, че ще създаде първия в света
Коментари Харесай

Доминика ще създаде първия в света резерват за кашалоти

Карибският остров Доминика споделя, че ще сътвори първия в света резерват за кашалоти.

Премиерът Рузвелт Скерит сподели, че комерсиалният лов на риба и огромните кораби ще бъдат неразрешени в зона край западното крайбрежие на острова с размери съвсем 800 кв. км (300 кв. мили). < /p>

Районът е основно място за кърмене и хранене на застрашените бозайници.

„ Приблизително 200-те кашалота, които назовават ​​нашето море дом, са ценени жители на Доминика “, сподели господин Скерит.

" Техните предшественици евентуално са обитавали Доминика преди хората да дойдат. Искаме да подсигуряваме, че тези величествени и извънредно интелигентни животни са в сигурност и ще продължим да поддържаме водите и климата ни здрави ”, добави министър-председателят.

Кашалотите имат едно от най-широките световни публикувания измежду всички типове морски бозайници, като са видяни в дълбоки води край Арктика и Антарктика както и към екватора.

Но морето край Доминика е едно от дребното, където типът може да се откри през цялата година.

Комерсиалният лов на риба няма да бъде позволен в резервата, само че ще бъде позволен непромишленият лов на риба, стига да е резистентен и да не заплашва китовете.

Туристите ще могат да гледат китовете от лодки и даже да плуват с тях, само че техният брой ще бъде стеснен съгласно новите разпореждания.

Големите кораби ще би трябвало да употребяват избрани океански коридори, с цел да избегнат безпокойството на бозайниците.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР