Каре крупни контрабандисти на тютюн с база на Брезовско шосе

...
Каре крупни контрабандисти на тютюн с база на Брезовско шосе
Коментари Харесай

Крупни онлайн търговци на тютюн – на съд

Каре крупни контрабандисти на тютюн с база на Брезовско шосе застават пред Районен съд Пловдив през днешния ден.

Подсъдими по делото са пловдивчанинът М.Р.Н., софиянецът К.П.Я. бургазлията Р.И.Ж. и Й.Ц.К. от гр. Левски.

На 03.06.2020 година карето, работило на територията на цялата страна, е хванато с 1129 кг. нарязан тютюн на обща стойност 211 123,00 лева, като предметът на закононарушението е в огромни размери.

К.П.Я. от София е упрекнат още за това, че в интервала 11.11.2019 година до 29.11.2019 година при изискванията на продължавано закононарушение е съставил неистинен частни документи и им предал тип, че са подписани от разнообразни лица, с цел да потвърди, че съществуват правни връзки сред разнообразни търговски сдружения и за наемане на складови пространства.

Подсъдимите, предложили на очевидеца Т.С.Т. от София да бъде записана компания на негово име, на която той да бъде шеф, за което да получи сумата от 400 лева

Свидетелят се съгласил и подписал нужните за задачата документи.

Фирмата била записана с едноличен притежател на капитала и шеф Т.С.Т., само че очевидецът нямал никакво отношение към по този начин записаното сдружение, а настрана от това и не познавал подсъдимите.

Представяйки се за шефа на сдружението Т.С.Т., подсъдимият К.П.Я. съумял да подписа два контракта за наем на складови пространства в Пловдив на ул. “Брезовско шосе “, като след това заплащал уговорените суми за наеми.

В складовите пространства подсъдимите правили активност с акцизните артикули без бандерол – нарязан тютюн, който пакетирали в полиетиленови торрби и изпращали опаковани в кашони посредством куриерска компания Спиди на адреси, получени от платформа за електронна търговия.

Пратките били в опаковки на куриерската компания със залепени върху тях товарителници, с обозначение на тежестта – сред 1 кг до 5 кг, подателя и получателя на доставката, а като „ наличие “ на пратката било маркирано писалищен материали, вместо действителното наличие – нарязан тютюн. Делото е планувано в намерено съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР