Кърджали. Няма как България да има шанс, ако не си

...
Кърджали. Няма как България да има шанс, ако не си
Коментари Харесай

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов на представянето на книгата „Азъ служихъ при Дранговъ”: Няма как България да има шанс, ако не си знаем най-новата и най-старата история

Кърджали. Няма по какъв начин България да има късмет, в случай че не си знаем най-новата и най-старата история. Това сподели кметът на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов по време на представянето на книгата „ Азъ служихъ при Дранговъ “ с създател Kрасимир Узунов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” . „ За този прочут интервал малко се знаеше, малко се говореше. Криеше се, тъй като се приемаше, че Първата международна война, както и Балканската, и Междусъюзническата са империалистически войни. Няма такова нещо! Тогава целият български народ се издига като един, с цел да се опита да направи едно гигантско изпитание, с цел да реализира заветната цел – всички българи да бъдат под една страна и под едно знаме “, съобщи Кабаиванов.
„ Поздравявам всички кърджалии и посетители с освобождението на града в най-новата Българска история – Славна страница. В тези славни исторически моменти по този начин се случило, че взе участие и 28-ми Стремски пехотен полк. Почти всички български генерали са минали през карловската бригада ”, означи той. " Заслужава си всяка сложна крачка, жертва, с цел да дадем късмет на нашата обичана страна България. Важно е, че България е нашата татковина и тя е единствената, която от своето учредяване тук, от територията на Дунав, не си е сменяла името. Ние сме хора от разнообразни сектори и ни е събрала любовта и болката за България. Няма по какъв начин България да има подобен късмет, в случай че не си знаем най-новата и най-старата история. Тези дни научих, че над 8000 жертви е 28-ми Стремски пехотен полк. Да сглобим парченцата от нашата обич към България “, добави доктор Емил Кабаиванов.
Деница УЗУНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР