Капитанът на националния отбор Ивелин Попов е получил многомилионна оферта

...
Капитанът на националния отбор Ивелин Попов е получил многомилионна оферта
Коментари Харесай

Китайци вадят милиони за Попето, звездата ни на кръстопът

 Треньорът на Спартак Москва е изчистил различията с Попето
Капитанът на националния тим Ивелин Попов е получил многомилионна оферта от Китай, осведоми Sportal.bg. Най-добрият футболист на България през последните три години е мощно мечтан от тима на Ханчжоу Грийнтаун, който предлага контракт на стойност девет милиона лв. на Попето, за идващите две години.

Бившият състезател на Барселона Сержи Бархуан е ментор на отбора, а някогашният пазач на България Здравко Здравко е треньор на вратарите. Отборът приключи на трето място във втора дивизия на Китай, само че има съществени упоритости да нападна локалната Суперлига, откакто изпадна през 2016 година. Офертата шокирала почиващия на Боровец Попов, който е състезател на Спартак (Москва), само че съвсем несъмнено напуща московчани през зимата, защото се оказа непотребен в проектите на новия треньор.

Родната десетка води договаряния с съветските Ростов, Кубан и Динамо (Москва), както и с турския Гьозтепе, които имат сериозен интерес към 31-годишния футболист. Изненадващата оферта от Китай доста е размътила главата на Попов. Бившият състезател на Литекс, Газиентепсор, Кубан и Рубин е на кръстопът, защото финансовите условия са неповторими, а той не е първа младост.

От другата страна капитанът на националния тим има една огромна фантазия - да играе на огромен конгрес с фланелката на България. При трансфер във втора дивизия на Китай, където равнището на футбола несъмнено не е на равнището в Русия, той може да загуби своето място в селекцията на " трикольорите ".

Капитанът на " лъвовете " има 80 мача и 14 гола с екипа на България, като е единствено на 16 мача от Христо Бонев, който е на трето място във безконечната класация по мачове с националната фланелка, а 26 срещи го разделят от водача Стилиян Петров (106).

Попето би трябвало да бъде в Москва на 7 януари. Той не беше включен в групата за лагера в ОАЕ и най-вероятно ще разтрогне, с цел да отиде в различен клуб като свободен сътрудник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР