Капамата с вино и кървавица е любимо ястие на много

...
Капамата с вино и кървавица е любимо ястие на много
Коментари Харесай

Капама с вино и кървавица

Капамата с вино и кървавица е обичано ядене на доста българи. И в този момент – в зимния интервал, е подобаващото време да си го приготвите! Ето кои артикули ще са ви нужни, с цел да извършите тази вкусна рецепта:

1 пиле – Ако има от къде да вземете домашно, резултатът ще е още повече мирис и усет.

200 г сланина

1 кг кисело зеле

1 кафена чаша ориз

Половин кг кайма

1 глава лук

6 супени лъжици разтопено масло
Капама по разложки
За феновете на вкусните зимни гозби, капамата е знак на топлото огнище и запомнящите си подправки. Едно от...
Прочети повече
1 чаена чаша алено вино

200 г кървавица

20 зърна черен пипер

сол

2-3 супени лъжици червен пипер (ако харесвате пикантното, може да употребявате и пикантен червен пипер)
Капама
Необходими артикули: 500 гр свинско месо 500 гр телешно месо 500 гр сурова наденица/кървавица 1 пиле 200 гр сланина 1 кисела зелк...
Прочети повече
Ето и какъв е методът на подготвяне на рецептатата за капама с вино и кървавица:

На дъното на пръстен гювеч с похлупак (ако не разполагате с подобен – може да употребявате огромна тенджера) подредете нарязаната на части сланина. По нея наредете нарязаното на ленти кисело зеле. Върху нея поставете пълненото пиле.

Плънката се подготвя, като за задачата в три супени лъжици от разтопеното масло се запържва лукът, нарядан на ситно, до момента в който придобие стъклен цвят. Прибавете каймата и сол – съгласно личния си усет.

Първо се запържва леко, а по-късно се прибавя аленият пипер. После се прибавя и оризът. Разбърква се добре и се залива с 1 чаена чаша топла вода. Оставя се да покъкри на слаб огън досега, в който оризът набъбне. Пилето се цялостни с част от сместа, а най-после се зашива и отворът. С плънката, която остане, се навиват сарми и те се подреждат върху пилето. Цялото парче кървавица се слага върху тях се слага цялото парче кървавица. Цялата капама се покрива с цели, по опция – по-големи зелеви листа.

При подреждането на продуктите около тях се разпръскват зърната черен пипер, разтопеното масло (или олио), което е останало, и виното. Ако е належащо, се осолява в допълнение – всичко зависи от това какъв брой е солено зелето, сланината и изобщо - употребяваните артикули.  Долива се и топла вода. Тя би трябвало да е толкоз, че течността да стигне 2/3 от височината на продуктите. Тогава съдът се похлупва и ястието се пече в продължение на 3-4 часа в умерена фурна.

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР