Кандидатът на Възраждане за евродепутат Петър Волгин даде сигнал, че

...
Кандидатът на Възраждане за евродепутат Петър Волгин даде сигнал, че
Коментари Харесай

Волгин си представи Възраждане като независим център в ЕП, извън групата на Льо Пен, Салвини и AfD

Кандидатът на " Възраждане " за евродепутат Петър Волгин даде сигнал, че партията няма да влезе в групата " Идентичност и народна власт " в Европейския парламент, към която до момента се стремеше.

В избирателен спор в " Панорама " по Българска национална телевизия Волгин стартира концепцията " Възраждане " да се трансформира в " привлекателен център на политици, които не са прислужници и лакеи " и към него да " се групират доста други евродепутати от други страни ".

Изказването му провокира иронични забележки от страна на Ангел Джамбазки (ВМРО), че това ще ги изпрати " на последния ред в Европейския парламент ".

Твърдението на Волгин, че партията му може да не взе участие в съществуваща парламентарна група, идва като удостоверение на данните за крах в договарянията на Костадин Костадинов за присъединение към " Идентичност и народна власт ".

Това е групата на крайните националисти в Екологичен потенциал, към която спадат " Националният общ брой " на Марин льо Пен от Франция, " Лигата " на Матео Салвини от Италия, и " Алтернатива за Германия ".

Ярката русофилска линия на " Възраждане " беше повода, заради която съгласно Le Monde европейските крайнодесни водачи са решили да не се асоциират с партията.

Това беше намекнато и от Ангел Джамбазки в дебата с Волгин. Когато някогашният публицист от БНР се обърна към евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация с думите: " Надявам се, че ще ни подкрепите ", той получи следния отговор:

" Със сигурност няма да ви поддържа, тъй като моята столица е София, а не Москва ".

Даниел Лорер (ПП-ДБ) назова планувания " център " към " Възраждане " с думите " Групата на тези, които желаят да унищожат Европейски Съюз ".

Илхан Кючюк от Движение за права и свободи разяснява с рецензия, че претендентите за евродепутати, които в предизборните си акции дават обещание да " трансформират Европа съществено ", най-после се оказват " безусловно безполезни за страната си ", а най-после България не може да откри съидейници измежду останалите страни.

" Когато ЕНП и социалистите имат по 200 депутати, може да формираш каквото пожелаеш и няма по какъв начин да прокараш безусловно нищо. Тогава трупането на рейтинг се отличава от трупането на резултати ", сподели Андрей Новаков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР