Кампанията на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо

...
Кампанията на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Камала Харис прие дебат срещу вицепрезидента на Тръмп

Кампанията на претендента на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън одобри поканата за вицепрезидентския спор на CBS News през лятото. 

Сблъсъкът ще бъде сред вицепрезидента Камала Харис и на Републиканската партия , научи Fox News.

Кампанията уведоми CBS News, че са приели поканата за присъединяване в студио на една от препоръчаните дати - 23 юли или 13 август. Дебатът ще " бъде в сходство с насоките, изложени от акцията ".

В сряда акцията на Байдън изпрати писмо до Комисията за президентските диспути с условията си.
 Американски малките екрани приканват Байдън и Тръмп на спор
Американски малките екрани приканват Байдън и Тръмп на спор

ABC, CBS, CNN, NBC и Fox News изпратиха взаимно изказване

Кампанията Байдън-Харис изиска дебатите да се организират в телевизионно студио с микрофони, които автоматизирано се изключват, когато изтече ограничаването за време на представител. Писмото също по този начин изисква дебатите да включват единствено двамата претенденти и модератора.

Те също по този начин желаят дебатите без присъединяване на  други самостоятелни или трети претенденти.

" Очакваме с неспокойствие акцията на Тръмп да одобри една от тези дати, тъй че да може да бъде избран цялостният календар на дебатите за тази акция ", споделиха от акцията на Байдън по отношение на графика за вицепрезидентските диспути в четвъртък.

Кампанията на Тръмп не отговори незабавно на настояването на Fox News за коментар.

Припомняме, че по-рано някогашният президент Доналд Тръмп одобри да взе участие първия президентски спор за 27 юни по CNN и във втория за 10 септември по ABC News.

Датата 27 юни е исторически ранен конфликт, който ще даде звук на последните месеци от акцията за изборите за Белия дом през 2024 година

Новината бе най-новото развиване в бързо нарастващия спор за дебатите сред двамата политически противници. По-рано акцията на Байдън прикани Тръмп да взе участие в два президентски дебата, проведени от медии.

Според прессъобщение на CNN дебатът ще се организира в студиото на малкия екран в Атланта без наличието на аудитория - особеност в дебатите сред претендентите за президент.

Големи американски телевизионни компании и канали, измежду които ABC, CBS, CNN, NBC и Fox News, приканиха през април Байдън и Доналд Тръмп да вземат участие в телевизионни диспути преди президентските избори през ноември.

В края на април стана ясно, че губернаторът на Северна Дакота, републиканецът Дъглас Бергам, е вероятен претендент за поста вицепрезидент на Съединени американски щати при положение на победа на Доналд Тръмп.

Губернаторът на Северна Дакота взе участие в актуалната предизборна акция, само че през декември 2023 година отдръпна кандидатурата си. Както заяви Би Би Си, повода са несполучливите диспути на първичните избори.

Тогава той разкритикува Националния комитет на Републиканската партия за неговите условия към дебатите.
 На 27 юни Байдън и Тръмп дебатират по Си Ен Ен
На 27 юни Байдън и Тръмп дебатират по Си Ен Ен

Ключов конфликт за Белия дом

Скоро по-късно Тръмп загатна, че възнамерява да притегли Бергам " на значима роля в администрацията, в случай че завоюва изборите ", написа Axios.

Първите президентски диспути, излъчени по малкия екран, сред Джон Ф. Кенеди и Ричард Никсън през 1960 година, се организират в телевизионни студия без наличието на аудитория.

Дебати не се провеждат до изборите през 1976 година и от този момент се организират пред аудитория, която е инструктирана да не подвига звук с изключение на първоначално и в края на дебата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР