Кампанията Капачки за бъдеще“ дари линейка на врачанската многопрофилна болница,

...
Кампанията Капачки за бъдеще“ дари линейка на врачанската многопрофилна болница,
Коментари Харесай

Благороден жест! „Капачки за бъдеще“ дариха линейка на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/

Кампанията „ Капачки за бъдеще “ подари кола за спешна помощ на врачанската многопрофилна болница, видя BulNews.
Специализираният автомобил, с който към този момент разполага МБАЛ „ Христо Ботев “ бе докаран малко по-рано през днешния ден пред постройката на лечебницата. Заедно с колата за спешна помощ дойде и Лазар Радков, който е основният „ провинен “ на всички благородни дела, свързани с огромната акция за капачки у нас. Той бе посрещнат от шефа на врачанската болница доктор Кети Ценова, която благодари от сърце за направеното подаяние.
„ Обърнахме се към „ Капачки за бъдеще “ и те откликнаха на молбата ни. Линейката е предопределена за превоз на хора на хемодиализа. Нашата болница обслужва цялата област, кат дава отговор за общо 5 лъча. Към момента те се обслужват от 3 автомобила, а общият брой на хората на хемодиализа от всички врачански общини е 22. Назначените процедури при всеки са самостоятелни, като всеки човек прави по най-малко 2 процедури седмично. Сами разбирате, че с 3 автомобила е доста мъчно превозването в точния момент на хората, което постанова водачите да стартират работа измежду нощ, с цел да може всеки да направи процедурата си, когато би трябвало. Сега, с новата кола за спешна помощ, работата ни ще бъде по-улеснена, а хората ще се усещат една концепция по-комфортно, когато бъдат превозени “, сподели пред медиите доктор Ценова.
Парите за колите за спешна помощ и всички апарати, които дарят от „ Капачки за бъдеще “ се събират най-вече от предадени капачки, благотворителни календари и предмети, както и от донори.
„ Събираме капачки от цялата страна, като се движим по направен график за всяка избрана акция. Вече сме обезпечили 5 профилирани детски коли за спешна помощ, 2 офроуд коли за спешна помощ, като тази, за врачанската болница, е първата транспортна, която даряваме.
Закупени са и реди кувьози, като лечебните заведения в Мездра и Козлодуй също разполагат с такива от наша акция от преди няколко години. 
Вече е поръчана инсталация за още няколко лечебни заведения, като основно идващите дарения ще са за детските отделения на разнообразни лечебни заведения в страната.
Продължаваме да оказваме помощ на хората и сме признателни на всички, които се включват по един или различен метод в самодейностите на „ Капачки за бъдеще “, тъй като съумяваме всички дружно “, сподели Лазар Радков.
Най-новата облага на болничното заведение във Враца е втора ръка и е преоборудвана за транспортни цели. Разполага с 8+1 място, като има и профилирана платформа откъм гърба, предопределена за хора с увреждания.
Следващата акция за събиране на капачки във Враца ще бъде на 28 април на паркинга на „ Кауфланд “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР