Камериерката Диана Петкова, която бе изритана в лицето от шведски

...
Камериерката Диана Петкова, която бе изритана в лицето от шведски
Коментари Харесай

Ритнатата от турист камериерка в "Слънчев бряг" трябва да плати 3000 лв. разноски

Камериерката Диана Петкова, която бе изритана в лицето от шведски екскурзиант в " Слънчев бряг " преди две години, беше наказана да му заплати 3000 лева правосъдни разходи.

До това се стигна, откакто дамата заведе гражданско дело против Ралф Сундберг и изиска 50 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Бургаският областен съд обаче ѝ присъди 18 000 лева Двете страни апелираха пред апелативните магистрати, само че те понижиха компенсацията до 12 000 лева

Сумата от малко над 3000 лева, която в този момент Петкова би трябвало да заплати на шведа, е изчислена по специфична формула върху отхвърлената част от желае.

Гражданското дело против Сундберг се гледа в негово неявяване на 21 декември м.г. в Бургаския областен съд. Адвокатът на шведа оспорва желае над 5000 лева и твърди, че претенцията на камериерката е несъразмерна.

По време на делото, което завърши в границите на едно правосъдно съвещание, бранителят на шведа се базира на константната процедура на Върховен касационен съд и настоя, че искът е потвърден до размера от 5000 лева, който дава отговор на критериите на закона.

Ралф Сундберг беше задържан два дни след похищението, откакто запис от камера в хотела беше публикуван в обществените мрежи. Шведският жител бе упрекнат за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди и прекара 40 дни в ареста, а по-късно бе под домакински арест в хотел в " Слънчев брях " до момента в който завърши процесът против него.

За закононарушението Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и получи санкция в размер на 4500 лева Присъдата провокира неодобрение и даже основният прокурор Сотир Цацаров я дефинира като несправедлива.

" Тази присъда е безпределно несправедлива и унижаваща за жителите и правораздаването, само че не тъй като прокуратурата и съдът са позволили това. Причината е елементарна - подобен е законът ", разяснява тогава Цацаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР