Каменният поток на времето трябва да се превърне в туристически

...
Каменният поток на времето трябва да се превърне в туристически
Коментари Харесай

Славка Бозукова: Брацигово пази тайните на траките

" Каменният поток на времето " би трябвало да се трансформира в туристически маршрут на Бранд Родопи, декларира Славка Бозукова
Този конгрес е голяма опция за продан на положителни практики и новаторски ограничения за запазване на културното завещание, в това число посредством архитектурно-строителна реституция. В същото време това е и голяма опция да сложим във фокуса неизползваните опциите на голямото културно завещание за превръщането на Брацигово като нова туристическа дестинация. Това съобщи ръководителят на Общество " Културно завещание ", което е представител на Европа Ностра за България и основен редактор на Стандарт Славка Бозукова на време на форума в Брацигово.  

Градът е прочут от историята най-много с Априлското въстание, с предводителя на брациговските въстаници - Васил Петлешков, както и с брациговските майстори-строители от времето на Възраждането, построили стотици здания в България, напомня тя.
-->
Казанлък се прочуха с маслодайната си роза, а  белким брациговската е по-малко маслодайна? Напротив, научните проучвания потвърждават тъкмо противоположното, съобщи Бозукова.

Културният маршрут на Казанлък " Долината на тракийските царе " събира десетки хиляди туристи всяка година. Кой обаче знае, че най-вече тракийски могили има тук, в община Брацигово, какъв брой хора са чували легендата за Исперихово?

Тракийското златно богатство свети в Британския музей, само че богатство на Равногор е също неповторимо, само че малко известно. Одрисите, за които светът около Лувъра научи са били аристократите, царете, само че същинските войни, жреци и изкусни ковачи са били най-загадъчното тракийско племе- Бесите, тези които са населявали вашите земи. И на които им е поверено да са пазители на храма на Дионис, съобщи още Бозукова.

Държавата продължава да е дебитор на Брацигово, трябваше от дълго време да е вложила в разкопки, в социолизацията, в инфраструктурата, тъй като в близост са едни от най-големите секрети на траките. А " Каменният поток на времето " елементарно да се трансформира в известен исторически и архитектурен маршрут на Бранд Родопи, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР