Камен Матов, известен като Тимоти, който години наред е спряган

...
Камен Матов, известен като Тимоти, който години наред е спряган
Коментари Харесай

Почина тайният син на Тодор Живков

Камен Матов, прочут като Тимоти, който години наред е спряган за противозаконен наследник на Тодор Живков, е умрял преди няколко дни, заяви Lupa.bg. За неочакваната му кончина на 67-годишна възраст извести в обществените мрежи Мариана Цонева, вдовицата на фамозния тв публицист Димитър Цонев. Двамата с него кумуват на сватбата на Тимоти в средата на 90-те години на предишния век.
" Много ми е мъчително и тежко. Във вторник го изпратихме. На погребението му имаше доста хора, които го обичахме и уважавахме ", показа Мариана Цонева. Не се оповестява повода за кончината му, някои подозират, че е покосен от инсулт. В последните месеци обаче Камен бил очевидно измършавял и бледен.
Камен Матов-Тимоти е един от двамата синове на именитата персонална секретарка на Тодор Живков Ангелина Горинова. Още в годините на соца се мълви настойчиво, че тя е и държанка на Бай Тошо - нещо, което се рапортува и от непознатите разузнавания, даже от " братската " Съюз на съветските социалистически републики. Горинова до последно остава вярна на Живков - тя е негова неизменима дясна ръка чак до 10 ноември 1989 година и му служи правилно повече от три десетилетия! Привлечена е като обвинена в прословутото " Дело №1 " против Тато през 1990 година Именно в първите години на демокрацията се появяват и първите изявления, че Горинова е родила наследник на Тодор Живков.
Смята се, че плод на любовта на секретарката и някогашния Първи е точно Камен. Като татко, несъмнено, е вписан тогавашния брачен партньор на Ангелина - Христо Матов. Малко откакто бебето се ражда обаче, той я напуща. Клюкарите в годините на соца се кълнат, че повода е точно тази - Матов бил уверен, че не е татко на сина си, а детето е от Тодор Живков. След като се развежда със брачна половинка си, секретарката на Тодор Живков се омъжва за генерала от Държавна сигурност Иван Горинов, от който обаче няма деца. 
Бай Тошо също се грижи за него като за роден наследник - невръстният Камен пораства дружно с неговите деца Владимир и Людмила, което още повече подклажда слуховете. Двамата остават близки и след 10 ноември - Камен е измежду постоянните посетители в къщата му в " Бояна ", където Живков прекарва последните си години под домакински арест.
" Всички го назоваха Тимоти. Това, че беше противозаконен наследник на Тодор Живков, беше обществена загадка в елитните кръгове. Аз това го знам от моя татко. Нямам никакво подозрение в това! Разбира се, може да бъде потвърдено с ДНК-тестове, само че някой от семейството Живкови би трябвало публично да го изиска. А кой от тях има интерес от това? ", съобщи в свое изявление Дамян Дамянов, наследник на бившето комунистическо великолепие Райко Дамянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР